Senior Koncernredovisningsekonom till Accountor i Lund

Senior Koncernredovisningsekonom till Accountor i Lund

Välkommen till ett starkt och erfaret team som tillsammans utvecklar ett av Accountors viktigaste affärsområden. Med ett varmt, öppet klimat hjälps man åt att bli bättre och utvecklas tillsammans! Accountor söker dig som har erfarenhet av koncernredovisning och som har förståelse för fastighetsbranschen.

Du rapporterar till Malin Nordfjäll, Team Manager, och kommer ingå i ett härligt team om 7 seniora konsulter. På Accountor i Lund jobbar ca 30 medarbetare. De sitter i fina lokaler i "the Spark" på Medicon Village.

Här är rollen för dig som söker en ansvarsfull och varierande roll i ett bolag som erbjuder work-life-balance, fina förmåner och möjligheten att jobba hemifrån.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter
  • Ansvar för konsolidering och kvalitetssäkring av kunders legala månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Arbeta med delårsrapporter och årsredovisning enligt IFRS.
  • Arbeta med och utveckla kundspecifik rapportering.
  • Rådgivning mot kund.
  • Medverka i interna projekt för att utveckla processer och rutiner.
Vem söker vi?
Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi och cirka 3-4 års erfarenhet av koncernrapportering och koncernredovisning. Du har erfarenhet av fastighetsbranschen. Har du även erfarenhet av IFRS är det meriterande så även erfarenhet av Aaro. Du är intresserad av system och tycker att det är roligt att förbättra och effektivisera. Som person är du positiv, ödmjuk och serviceinriktad. Vidare är du ansvarstagande och noggrann. Du är prestigelös och trivs med att samarbeta med olika funktioner.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Accountor med Mpya Finance. Du ansöker på mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Amelie Rijpma på telefon 0709-966176 eller mejl amelie.rijpma@mpya.se eller Johanna Andersson på telefon 0706-555730 eller mejl johanna.andersson@mpya.se.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 feb 2023 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Accountor ingår i en internationell koncern och är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige är vi ca 300 anställda på åtta orter med det gemensamma målet att hjälpa våra kunder att dra nytta av den moderna, digitala tekniken för sin redovisning, lönehantering och HR. Vi vill hjälpa våra kunder att bli bättre och nå längre än sina konkurrenter. Men Accountor är mer än bara siffror - vi engagerar oss i människor och bryr oss om varandra och arbetar aktivt för att skapa en attraktiv arbetsplats. Vi erbjuder friskvårdsbidrag har självklart kollektivavtal vilket medför tjänstepension. Vi tillämpar sex månaders provanställning.