Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

PCBA Ingenjör till Axis i Lund!

Ansök nu

Är du en hightech hands-on person och vill få in foten i ett världsledande och multinationellt bolag som Axis? Vill du få chansen att briljera i en roll som PCBA-ingenjör där kretskort och testsystemutveckling ligger i fokus? Då är detta chansen du inte vill missa!Om tjänsten

Academic Work söker nu för Axis Communications räkning en PCBA-ingenjör med fokus på produktionstestning av kretskort. Axis erbjuder en mångkulturell arbetsplats med en öppen företagskultur, och uppmuntrar sina medarbetare till självständigt tänkande. Från första dag får du möjlighet att bidra med din kompetens i ett företag som tror på innovation och individ.

Axis produktionsanläggningar är belägna runt om i världen, så som exempelvis Mexico och Thailand, vilket innebär att det i tjänsten kan förekomma resor där du tillsammans med andra projektmedarbetare kommer att resa till dessa anläggningar för att distribuera och förbättra produktionsprovsystem. Detta sträcker sig till ca 25 dagar per år när det är möjligt, annars sker det mycket remote via teams.

Du erbjuds:

 • Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Axis Communications. Uppdraget kommer att vara på heltid och sträcka sig på initialt sex månader och det finns mycket goda möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.
 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.


Arbetsuppgifter
 • Som PCBA-ingenjör utvecklar och designar du de fixturer som kretskorten sedan testas i.I din roll som PCBA-ingenjör kommer du att ansvara för utvecklingen av PCBA produktionstest för att säkerställa att inga errors i produktionsprocessen påverkar kvaliteten på slutprodukten.
 • Du blir en del av Axis projekt hela vägen från kravspecifikation till slutprodukt.
 • Du kommer att ansvara för att det finns en hög grad av stöd för att upprätthålla testsystem på produktionsplatserna så att tillverkaren i sin tur kan upprätthålla en hög leveransprecision. Du kommer exempelvis att:
 • Skriva testspecifikationer och vidareutveckla produktionstestsekvenser med hjälp av National Instruments TestStand och produktspecifika bed-of-nails-fixturer-
 • Implementera nya testsystem till produktionen, vilket bland annat innebär säkerställa att produktionsutrustning är på plats och att utbilda testoperatörer och testtekniker.
 • Ge produktionsanläggningar stöd för eventuella produktionstestrelaterade problem
 • Komma med förslag och delta i utveckling av testsystem.


Kvalifikationer
 • Har en eftergymnasial utbildning inom Elektronik eller motsvarande
 • Kan läsa el-scheman och har förståelse för flöden
 • Har kunskap om vad ett kretskort är med en relativt bred förståelse
 • Har god kommunikationsförmåga på engelska både i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • Har några års relevant arbetlivserfarenhet av t.ex. produktion, test eller liknande

Som person är du nyfiken, ansvarstagande, organiserad och metodisk. Vi ser gärna att du är öppensinnad då Axis värdesätter att man bidrar till en positiv laganda och arbetsmiljö samt har en god förmåga att dela kunskap och kompetens med andra. Tjänsten innebär mycket självständigt arbete och frihet, vilket kräver att du är proaktiv och initiativtagande. Du trivs bra i att arbeta i projektform med många andra kollegor.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 nov. 2023 (54 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare