Mekanikkonstruktör till Axis Communications i Lund

Mekanikkonstruktör till Axis Communications i Lund

Har du ett starkt intresse för teknisk design och vill arbeta i ett internationellt och marknadsledande företag? Du har säkert hört talats om Axis Communications och deras innovativa kameralösningar där just DU kan bli deras nästa stjärna!
Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga fokus kommer vara mekanikkonstruktion sett till Axis produktionssystem för hårdvara. Du kommer designa samt utveckla maskiner och fixturer i produktionssystemet men också underhålla befintliga. Detta görs i form av CAD både i 2D och 3D där Creo är det som används. Fokus är att arbeta proaktivt för att förbättra och administrera i Windchill PLM-system.

 • Design av högprecisionsproduktionsutrustning med en stor variation
 • Arbeta med interna banbrytande 3D-printtekniker för prototyper och additiv tillverkning
 • Vara aktivt involverad i FoU-projekt och dess intressenter med fokus på enkelhet, skalbarhet, repeterbarhet och kvalitet för optimal produktionsuppställning
 • Leverantörskommunikation för fixtur/utrustningstillverkning samt verifiering av resultatet innan det går till produktion

I rollen ingår även att skaffa kunskap och samarbeta med utvecklingsteamet för Axis automatiserade produktionsutrustning (t.ex. utrustning för att justera sensorer och linser eller verifiera inriktning i produktion). Rollen kan dessutom innefatta resor, främst till Axis kontraktstillverkare, under cirka 5-15 dagar per år.

Arbetsuppgifter


Kvalifikationer
 • Besitter en teknisk eftergymnasial utbildning inom maskinteknik eller likvärdigt
 • Har erfarenhet av konstruktion i 3D CAD
 • Är obehindrad i engelska, både i tal och skrift

Meriterande för tjänsten är kompetens inom CAD systemet Creo och Windchill PLM system. Det är dessutom fördelaktigt om du har arbetslivserfarenhet från liknande roll och/eller inom produktion med fokus på optik.

I rekryteringsprocessen läggs stor vikt vid dina personliga egenskaper, vi söker dig som är:

 • Samarbetsvillig
 • Initiativtagande
 • Nyfiken
Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, 6 månader med god chans till förlängning
 • Placering: Lund

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Jobbkrav
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se
Sista ansökningsdag 26 mars 2023 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se