Platschef

Platschef

Då nuvarande befattningshavare efter lång tid i företaget snart går i pension söker vi nu en platschef till Wikan Personal Väst. Verksamheten utgår från kontoret i Lund och bolaget är ett dotterbolag i Wikan Personalkoncernen.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med kollegorna på Lundkontoret och på syskonkontoren runt om i landet fortsätta utveckla Wikan Personals erbjudande i Västra Skåne. Som platschef har du ett brett ansvarsområde med många skiftande arbetsuppgifter. Du kommer i nära samarbete med dina kollegor arbeta med arbetsuppgifter såsom kundbearbetning, rekrytering, bemanning, kravprofilstagning, personalansvar med mera. Du kommer att vara direkt underställd koncernens vd.

Din bakgrund/Dina egenskaper

Vi ser detta arbete som ditt nästa steg i karriären och du skall kunna uppvisa ett antal års framgångsrik försäljning inom B2B. Vi tror att rätt kandidat har varit chef under något år och förstår vad det innebär att leda en verksamhet och människor.
Vi önskar att du har en god ekonomisk förståelse så att konsekvensanalyser kan göras, både tillsammans med kunden och internt för den egna verksamheten. Viktigast av allt är dock förmågan att kombinera ledning av företaget med försäljning och genomförande av egna uppdrag. Detta innebär att man själv måste vara beredd att göra alla delar av uppdraget: försäljning - analysera behov - leta/hitta kandidater - intervjua - presentera - följa upp mm.

Du har en eftergymnasial utbildning och behärskar svenska i tal och skrift på en mycket god nivå och engelska på en god nivå. Tjänsten ställer höga krav på förståelse för våra kunders verksamhet och behov. Du skall ha en stark drivkraft att skapa varaktiga relationer mellan företag och individer.

För att kunna bidra till vår framgång ser vi att du är ifrågasättande, innovativ och effektiv. Som person är du trygg i dig själv och ser positivt på att växla och prioritera arbetsuppgifter. Du är engagerad och trivs i en miljö där det är mycket att göra och där förändringar sker ofta och snabbt. Du är en prestigelös och målinriktad person som gillar att ha personalansvar och att arbeta med försäljning och rekrytering. Vidare är du lösningsorienterad och orädd inför nya utmaningar och kundsituationer, samtidigt som du är lyhörd i dina relationer med kunder och kollegor. Du har en tydlig moralisk kompass och tycker det är viktigt att bemöta människor på samma sätt som du själv vill bli bemött. För denna tjänst är din personlighet av största betydelse.

Information och kontakt

Anställningsvillkor
Arbetstid: Inte arbetstidsreglerad
Ersättning: Fast lön och bonus
Tjänstebil/förmånsbil är förhandlingsbart
Pension enligt ITP 1 (kollektivavtal via Almega)
Semester: 30 dagar (ingen övertid)

Sista ansökningsdag är den 6 oktober. Vi tar endast emot din ansökan via vår hemsida.
Har du frågor så ring gärna vår koncernchef Dan Samuelsson på telefonnummer 044-590 65 01 eller vår styrelseledamot Jonas Ivarsson på telefonnummer 0733-667572

Mer information hittar du på www.wikan.se.
Mer info
Kontaktperson Dan Samuelsson
Telefon 044-590 65 01
Email Mejla Dan Samuelsson
Område Lund
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Wikan Personal
Sista ansökningsdag 6 okt 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Moderbolaget - Wikan Personal AB
Wikan Personal är ett expansivt bemannings- och rekryteringsföretag med flexibla och effektiva personallösningar för företag inom både kollektiv- och tjänstemannasidan. Man är auktoriserade och står redo när företagen behöver ny arbetskraft, söker specialkompetenser eller vid omställningar, arbetstoppar, semestrar och annan frånvaro. Målet är att samtliga kunder och medarbetare skall känna sig trygga och betrakta Wikan Personal som det kvalitetsledande bemannings- och rekryteringsföretaget.

Dörrarna till de första kontoren öppnades i maj 2011 och var belägna i Kristianstad och Tomelilla. Verksamheten expanderade snabbt och med goda referenser och kundrelationer finns man idag även i Skellefteå, Lund, Bollnäs, Karlstad, Trollhättan, Stockholm, Eksjö, Vetlanda, Anderstorp, Karlskrona, Trelleborg, Kalmar och Hässleholm. Koncernen har idag ca 1000 anställda och omsätter 450 Mkr.

Våra kontor drivs utifrån varje orts lokala förutsättningar av engagerade platschefer som tillsammans med sina medarbetare utvecklar den lokala affären. Löne- & ekonomifunktionen hanteras av kontoret i Kristianstad men i övrigt försöker vi ha en så decentraliserad organisation som möjligt. Wikan Personal är i dag i huvudsak inriktade mot industriföretag men har också många uppdrag inom andra branscher. Våra uppdrag inom tjänstemannasektorn växer stadigt. Vi följer den lokala marknaden vilket innebär att de olika kontoren har sin tyngdpunkt på de lokalt starka branscherna.
Vi lägger stort fokus på vår personal, deras välmående och utveckling. Vi kan personal.

Dotterbolaget - Wikan Personal Väst AB
Wikan Personal Väst växer stabilt och lönsamt. Sedan starten 2013, från ett helt vitt papper, har kvalitet kombinerats med kvantitet och våra konsulter är lika viktiga som våra kunder. Vi tror på kontinuitet i relationer internt och externt och är regelbundet på plats hos våra kunder och anställda. Vi vill mycket och kan mycket, är okomplicerade och försöker skapa ett förtroende hos våra kunder som gör oss svåra att byta ut.

Bolagets säte finns i Lund och kontoret består av 4 personer men kunder och konsulter är utspridda över hela västra Skåne. Företaget omsätter ca 46 Mkr med en vinst på ca 2,6 Mkr och ca 110 anställda. Kunderna finns främst inom industri, bygg och återvinning men kan återfinnas i de flesta branscher.

Långsiktiga mål
Målet är att inom 3 år omsätta 80 Mkr med en lönsamhet på 8 % med 140 - 160 anställda.