Financial Controller till Telair International AB i Lund

Financial Controller till Telair International AB i Lund

TELAIR International AB, situated in Lund/Sweden, provides a wide selection of cargo and baggage handling systems to facilitate loading of non-containerized cargo compartments, primarily on narrow body aircraft. This ranges from the unique Sliding Carpet concept to an extension onto belt loaders, improving the working conditions for cargo handlers and protecting cargo compartments, passenger baggage and cargo from damage. Telair International is a part of TransDigm Group Inc.

Söker du en utvecklande och ansvarsfull roll på en trevlig arbetsplats i Lund? Då kan detta vara en tjänst för dig. Detta är ett perfekt karriärsteg för dig som är trygg i din redovisning och vill ta steget mot en mer controllerinriktad roll. Vi söker en person med god analytisk förmåga som har ett intresse för verksamheten, är duktig på Excel och drivs av att förbättra rutiner och processer. Telair har redan startat planeringsarbetet för att implementera rapporteringsverkyget Tagetik. Som Financial Controller kommer du att vara Super User för Tagetik.

Tjänsten är belägen på Telairs kontor på Gastelyckan i Lund där du sitter tillsammans med ett 20-tal kollegor. Delar av ekonomifunktionen som lön, kund och leverantörsreskontra är i dagsläget outsourcad. Du rapporterar till VD i Lund samt till moderbolaget i Tyskland.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande och utmanande arbetsmiljö, där du kommer att uppmuntras att driva och genomföra idéer som kommer att bidra till företagets övergripande mål. Du får mycket ansvar och din roll är extra viktig när organisationen växer och behovet av snabba bokslut, rapportering och systemstöd är prioriterat.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:
  • Löpande redovisning
  • Avstämningar
  • Månadsbokslut och årsbokslut
  • Momshantering
  • Kundfakturering
  • Analys och rapportering
  • Budget, forecast och prognosarbete
  • Medverka i och driva utvecklingsprojekt
  • Upprätthålla aktuella redovisningsprinciper och skatteregler inom koncernen
  • Systemansvar
Vem söker vi?

Vi söker dig som är civilekonom med flera års arbetslivserfarenhet inom redovisning. Du har ett systemintresse och praktisk erfarenhet av att arbeta i affärssystem och med analysverktyg.
För att lyckas och trivas i rollen är du en positiv och serviceinriktad person. Du ser vad som behöver göras samtidigt som du är dina kollegor behjälplig vid behov. Ekonomyrket är ett serviceyrke vilket innebär många kontaktytor ute i organisationen och du måste därför trivas med det.
Vidare är du ansvarstagande och noggrann och trivs med varierande arbetsuppgifter samtidigt som du är analytiskt lagd och har ett affärsintresse. Du arbetar självständigt, håller dina deadlines och stimuleras av högt tempo och drivs av att förändra och förbättra. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Hur gör jag nu?

Vi jobbar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. I den här rekryteringsprocessen samarbetar Telair med Mpya Finance. Vid frågor är du mycket välkommen att kontakta Kristina Bennet 0703-755075, kristina.bennet@mpya.se eller Johanna Andersson 0706-555730, johanna.andersson@mpya.se. Ansökan sker via www.mpyafinance.se.
Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 19 jan (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!