Testingenjör till Tüv Rheinland

Testingenjör till Tüv Rheinland

Söker du efter en stark arbetsgivare som satsar på att växa och utvecklas inom testning? Vi samarbetar just nu med Tüv Rheinland i Lund och letar efter dig som söker företaget där det investeras i din kompetens och i din framtid.

Om Tüv Rheinland
TÜV Rheinland är världsledande inom oberoende inspektionstjänster. Företaget grundades för över 140 år sedan i Tyskland och har idag en världsomspännande närvaro med över 19 600 anställda. TÜV Rheinlands årlig omsättning är 1,9 miljarder euro. Den 1 maj 2017 öppnade TÜV Rheinland sitt Wireless IOT labb i Lund. Labbet är belägget mitt i centrum av den tekniska utvecklingen i MHC lokaler på Mobilvägen 10. TÜV Rheinland Sweden har som målsättning är att detta år växa med 30% och vår affärsidé är att erbjuda kundnära kvalitativ certifierings testning. Vi är under uppbyggnadsfasen och som en viktig milstolpe har vi gjort en stor investering och byggt ut med en ny stor testkammare för ElektroMagnetisk Compatibilitet (EMC) testning.

Vi är ett företag som arbetar efter filosofin frihet under ansvar, men vi värdesätter en social arbetsplats där samarbetet prioriteras högre än den individuella prestationen. Vi är ett gäng som siktar framåt och söker efter dig som vill vara med på vår resa.

Om tjänsten
Som testingenjör ingår du ett team med 10 personer med olika kompetenser och färdigheter. En sak har de gemensamt att det drivs av utveckling och innovation. Teamet arbetar med att erbjuda ackrediterade tester och certifieringar Wireless IOT inom EMC, SAR och OTA. Här kommer du att ansvara för trådlösa radiomätningar på olika testsystem. Du kommer att fokusera på följande teknologier: GSM, 3G, LTE, WLAN, Bluetooth, Zigbee och LoRa.

Förutom testning arbetar du mot företagets kunder och erbjuds en variation av arbetsuppgifter varav en är att upprätthålla en god kundrelation. Du kommer att arbeta i ett kontorslandskap i företagets lokaler vid Mobilvägen i Lund. Arbetstiden är vardagar 08.00-17.00.

I din roll som testingenjör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Test, tolkning och rapportering av testresultat med hjälp av stödverktyg
  • Problemlösning och support till våra kunder inom ditt fokusområde
  • Felsökning på testsystem och även kontakt med testutrustningsleverantörer
  • Ge stöd åt kunderna under deras design fas
  • Hantering av testprototyper enligt ISO17025
  • Utveckla det dagliga arbetet och processerna tillsammans med teamet
  • Följ upp ändringar och nya krav inom ditt eget fokusområde
Om dig
Vi söker dig som har en teknisk utbildningsbakgrund från högskola eller universitet gärna med inriktning mot systemutveckling. Med fördel trivs du som söker om att arbeta i en serviceroll då en stor del av ditt arbete är att förmedla, coacha och vägleda leverantör och kund i olika test och certifieringsprocesser. Det viktigaste för Tüv Rheinland är inte att du som söker redan kan allt utan att du har rätt attityd och inställning att vilja lära dig och vill utvecklas tillsammans med företaget.

Viktigt för tjänsten är:
  • Relevant utbildning alternativt flera års erfarenhet
  • Värdesätter lagarbete
  • Flytande engelska i tal och skrift
Om anställningen
Tjänsten som testingenjör är ett konsultuppdrag med tillsättning så snart som möjligt. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. För rätt person finns stora möjligheter att tjänsten övergår till en anställning direkt hos Tüv Rheinland. Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård. Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten har start så snart vi hittat rätt kandidat. Rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
1. Första steget i våra rekryteringsprocesser är en personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer använder vi även videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Sara Höglund 073-684 73 23 (tar ej emot ansökan över telefon)

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.
Välkommen med din ansökan!

Sökord
Testingenjör, Tüv Rheinland, IT, Utvecklare, Testare, Malmö, Lund, Lagspelare, 3G, FCC, LTE, WLAN, Bluetooth, Zigbee, LoRa, ISO17025, FCC och CE process, Jobb, Certifiering
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.adecco.se/
Sista ansökningsdag 26 sept (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag, globalt sysselsätter vi ca 3 miljoner människor under ett år. I Sverige finns vi på ca 50 orter från norr till söder och har ca 5 000 anställda. Våra kunder återfinns inom ett brett spann av branscher, alltifrån administration, ekonomi, juridik, IT och teknik till bygg och anläggning, tillverkningsindustri, hälso- och sjukvård samt life science.