Redovisningsekonom Royalty till Studentlitteratur

Redovisningsekonom Royalty till Studentlitteratur

Studentlitteratur söker en redovisningsekonom till sitt kontor i Lund! Du kommer att arbeta i en roll som innebär en spännande mix mellan renodlat redovisningsarbete och det lite mer specifika området för förlagsbranschen - Royalties.

Du rapporterar till ekonomichef och arbetar tätt tillsammans med övriga medarbetare på royalty, avtal & rättigheter samt redovisningsavdelningen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Du kommer initialt att vara anställd som ekonomikonsult på Brightby för att efter en tid gå över i anställning direkt hos Studentlitteratur förutsatt att samarbetet känns bra för båda parter.

Arbetsuppgifter
 • Royaltyhantering (bokföring, korrigeringar, viss författarkontakt)
 • Ansvarig för royaltyfördelning till våra författare utifrån ingångna avtal
 • Ansvarig för bokföring och utbetalning av delrättigheter och förskott till A-skattare
 • Ansvarig för hantering av licenser i våra system - bokföring, inrapportering/fakturering mm
 • Hantering av ärvd royalty
 • Delaktig i sammanställning av royaltymasterfilen
 • Delaktig i redovisningen av skatt- och avgiftsdeklarationer (AGI)
 • Löpande bokföring och avstämningar (månads- och årsbokslut) och andra förekommande arbetsuppgifter på ekonomiavdelningen


Kvalifikationer och personliga egenskaper


Din erfarenhet kommer med fördel från redovisningsbyrå där du fått arbeta med helheten, från "ax till limpa". Att ha arbetat med löner och därmed skapat en god förståelse för själva processen med rapportering av skatter, sociala avgifter och AGI är något som är av stor vikt. Rollen innefattar inte löneadministration men i arbetet med utbetalningar och administration kring royalties till författare samt arvoden för externa uppdragstagare kommer det vara en stark fördel att ha tidigare kunskap om löner.

Du har en examen med inriktning på redovisning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande med även en juridisk kompetens. Du är van vid att arbeta i stora affärssystem samt i Office och Excel och har goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. För att trivas i den här rollen är du noggrann, strukturerad och analytisk. Du är självständig, engagerad och ansvarstagande med förmåga att självständigt slutföra dina arbetsuppgifter. Du har mycket god samarbetsförmåga samt god social kompetens.

Placering

Lund

Om Studentlitteratur

Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag. I nära samverkan med företrädare för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, universitet och högskola samt yrkeslivet utvecklar företaget produkter som stödjer kunskaps- och kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Företaget, som är familjeägt, grundades 1963 och finns i Lund. Studentlitteraturkoncernen omsatte 394 miljoner kronor 2019 och har 161 anställda. Läs gärna mer på www.studentlitteratur.se

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:
 • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
För mer information är du välkommen att kontakta Viktoria Asp på 073 -748 20 92, viktoria.asp@meritmind.se. Intervjuer kommer att ske i början på januari, men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)