Vi söker en ICT-ingenjör till Axians ICT AB!

Vi söker en ICT-ingenjör till Axians ICT AB!

Trivs du med att arbeta med den senaste telekomteknologin? Då kan detta var en tjänst för dig!

Information om uppdraget:

Vi söker nu en ICT- ingenjör som främst kommer att arbeta som serviceleverantör för den nyligen distribuerade och ITIL-baserade serviceleverantörsmodellen, med fokus på att bygga telekomlabbområden och laboratorietestbäddar. Vi levererar de nödvändiga hårdvarorna, infrastrukturen och relaterad service för att tillgodohålla den önskvärda testmiljön för R&D-partners. Detta innebär att hårdvaran är korrekt installerad och ansluten till infrastrukturen och kan nås av fjärranvändare för övervakning, konfiguration och användning.

Som ICT-ingenjör kommer du att planera och manövrera labbprogramvara och hårdvarulösningar för intern användning, säkerställa en stabil labbmiljö och optimera lösningar/service på ett kostnadseffektivt sätt och inom angivna tidsramar.

Ansvarsområden:
 • Du kommer att underhålla och manövrera infrastrukturen på labbet i Lund på ett hållbart och effektivt sätt genom proaktivt arbete med kontinuerliga förbättringar. Du arbetar i tätt samarbete med centrala tjänsteägare, med målet att distribuera standardiserade hårdvaruinstallationstjänster i R&D-labb.
 • Säkerställa stabil drift i Lunds R&D-labb genom att genomföra dokumentation av laboratorieutrymmet och testbäddar via globala konfigurationsdatahanteringsverktyg.
 • Du kommer att arbeta tillsammans med Lunds lokala ICT-arkitekt, ICT-projektkoordinatorer och tekniker samt våra labbpartners relaterade till detaljerad design av Lunds laboratoriemiljö och testbäddar.
 • Du åtar dig och sammanställer det pågående arbete och aktiviteter i laboratorieverksamhetens globala samverkans forum, så som Community of Practice (CoP) initiativ.
Detta är en heltidstjänst med kontorstider, måndag till fredag.

Detta söker vi:

Du är service-minded, strukturerar och en bra lagspelare! Du visar stort intresse för tekniska IT-lösningar och har relevant erfarenhet av tjänsteutplaceringar med användardokumentation. Det är meriterande om du har erfarenhet av design och drift av telekomlabbinfrastruktur och/eller kompetens inom Linux och Windows servrar. Vi ser gärna att du har relevant utbildning inom telekomfältet med tillhörande certifikat.

Följande nyckelkompetenser är meriterande:
 • Två års erfarenhet av teknisk support till kunder, relaterat till telekom och/eller IT-processer
 • Användardokumentation av telekom testbäddar och/eller IT-infrastruktur
 • Det är ett plus om du har tidigare erfarenhet av konfiguration av Linux eller Windows IT-servers, HP-servers och/eller Juniper-switchar för att få laboratorietestbäddar nåbara för fjärranvändning
 • Erfarenhet av arbete med typiska labbinstrument, så som signalanalysatorer och oscilloskop för RF-kalibrering:
 • Utbildning: Kandidat eller Master
 • Minimum år av erfarenhet: Minst två års professionell erfarenhet av ICT-kompetens
Meriterande kompetenser:
 • Vana av att genomföra av ICT-lösningar
 • Kunskap om IT-processer, verktyg och infrastruktur (ITIL)
 • Kunskap om Linux och Windows IT-miljöer
 • Kompetenser inom IP-nätverk, Cloud, IT-säkerhet och/eller Automation är meriterande
Låter detta som en tjänst för dig? Ansök redan idag! Vi hanterar ansökningar löpande.

Sökord: ICT-arkitekt, Tele, Telekommunikation, Ingenjör, ICT

Sökord: ICT-arkitekt, Tele, Telekommunikation, Ingenjör, ICT
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com