Förvaltare

Förvaltare

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Som arbetsgivare erbjuder vi möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Oavsett vad du söker, vad du brinner för eller vad du vill uppnå står vår dörr öppen för dig. Välkommen in till en ny framtid på Riksbyggen.Är du en ambitiös och proffsig person som är redo att ta nästa kliv i din karriär som fastighetsförvaltare?

Nu söker Riksbyggen en driven förvaltare som vill fortsätta växa med oss som förvaltningsbolag. Vi söker framförallt en kreativ förvaltare som är vass kommunikativt med skarpt intellekt och är en lyhörd ambassadör för att strategisk kunna utveckla våra kund- och affärsrelationer.

Tjänsten passar dig som söker en utmanande roll där du ska sätta strategi- och utvecklingsplan för ditt fastighetsbestånd och vill vara med och utveckla attraktiva bostadsmiljöer i bostadsrättsföreningar och kommersiella fastighetsbestånd.

Vad ska du göra?
Som förvaltare är du fastighetsägarens förlängda arm och är den som följer upp och ansvarar för fastighetens skick och renoveringsbehov. Du analyserar underhållsbehov vilket ställer krav på att du identifierar lönsamma investeringar och lyfter fram förslag till merförsäljning utifrån kundernas behov. Du säkerställer och driver både små och stora planerade underhållsprojekt, handlägger försäkringsfrågor och störningsärenden samt myndighetsbesiktningar. Du kommer att planera och genomföra övergripande tillsyn- och underhållsbesiktningar samt revidera underhållsplaner. Du kommer att arbeta i en rådgivande roll med många kundkontakter och kunna göra kloka och juridiska bedömningar. Utifrån kundernas behov och din kvalitativa analys ansvarar du för din budget och prognos. Meriterande är om du tidigare har erfarenhet av projektledning.

I rollen som förvaltare arbetar du i ett nära samarbete med dina övriga kollegor i teamet. Teamet består av kollegor i olika roller som exempelvis kundansvarig, ekonom, drifttekniker och fastighetsskötare. Du har också nära dialog med energispecialister och vår ombyggnadsavdelning. Vi ställer krav på proaktivt kundteamsarbete där du som en del i teamet arbetar med strategiska planer för att tillsammans leverera bästa läsningen och skapa värde för våra kunder.

I rollen ingår även uppdrag som ledamot i bostadsrättsföreningarnas styrelser. Detta innebär att du får en rådgivande roll och får delta på vissa styrelsemöten. Vissa möten kommer att vara förlagda kvällstid. Detta kompenseras självklart med en i övrigt flexibel arbetstid.

Riksbyggen vill vara med och bidra till att våra förvaltade föreningar utvecklas och känner lust och vilja att sitta i styrelserna. Därför kommer du i rollen som Riksbyggen-ledamot i bostadsrättsföreningarnas styrelser bidra med expertstöd. Detta innebär att du får en rådgivande roll med mycket ansvar och förtroende för att kunna ge tips och inspirera våra ägare.

Vem är du?
För att lyckas i rollen krävs att du ska kunna utveckla goda kundrelationer och skapa en långsiktig och hållbar affär. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med kundkontakt. Du är affärsmässig och duktig på att bygga relationer med en god förståelse för vikten av både kommunikation och lönsamhet. Du är kommunikativ och har en utvecklad analytisk förmåga att föra fram budskap och presentation. Som person är du trygg i din yrkesroll, positiv, kreativ och lösningsorienterad. Du trivs med att arbeta självständigt efter uppsatta mål och har förmåga att vara affärsmässig och se kunders nuvarande och framtida behov.

Du har mångårig erfarenhet som förvaltare och examen från universitet/högskola eller motsvarande. Du har kunskap kring lagar och myndighetskrav för området samt har erfarenhet av projektledning, förhandlingserfarenhet och avtalskunskap. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som kommersiell förvaltare.

Arbetet är fritt, omväxlande och du planerar i hög grad din egen tid. Ditt agerande i det dagliga arbetet är affärsmässigt och besluten grundas på långsiktighet och hållbarhet.

Tjänsten är ett vikariat under cirka ett års tid med start i oktober 2022 alt så snart som möjligt. Placeringen är i Lund och tjänsten kräver B-körkort samt tillgång till egen bil.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Välkommen med din ansökan på https://www.riksbyggen.se/om-riksbyggen/jobb-och-karriar/lediga-tjanster/ under Lediga jobb. Vi arbetar med löpande urval så sök gärna tjänsten i dag, sista ansökningsdag är den 14 oktober.

Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Linus Cavander på mejl; linus.cavander@riksbyggen.se
Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss blir ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar.

Är du nyfiken på hur det är hos oss? Se gärna vår film.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Fastighet, Teknisk förvaltare
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Riksbyggen
Hemsida https://www.riksbyggen.se/
Sista ansökningsdag 14 okt 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Riksbyggen är ett kooperativt företag som finns över hela landet. Vi utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter och vi är även en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Oavsett vem du är, var du kommer ifrån eller vad du brinner för står vår dörr öppen för dig. Hos Riksbyggen får du utrymme att utvecklas och forma din karriär. Samtidigt blir du också en del av en stark och trygg gemenskap där vi stöttar varandra. Och där vi jobbar, har roligt och växer tillsammans på vägen mot nya mål. Välkommen in till oss!