Redovisningsekonom till Ridskolan Strömsholm och Flyinge

Redovisningsekonom till Ridskolan Strömsholm och Flyinge

Erfaren redovisningsekonom till Riksanläggningarna Ridskolan Strömsholm och Flyinge, med placering i Flyinge

Riksanläggningarna gör ett omtag om sin ekonomifunktion och centraliserar båda anläggningarnas redovisning till Flyinge. Här finns en möjlighet för dig som vill ta en bred roll som redovisningsekonom.

På anläggningarnas gemensamma Ekonomifunktion kommer du med dina kollegor att ansvara för båda anläggningarnas ekonomihantering. Dina uppgifter kommer att omfatta löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontrahantering, månadsbokslut, avstämning av balanskonton samt analys- och rimlighetsbedömning av resultatkonton.

I framtagandet av månadsbokslut ingår att göra erforderliga kostnadsreserveringar och periodiseringar. Detta görs i samverkan med budgetansvariga - vilka du också kommer att stötta i det löpande arbetet med allt från konteringsförslag till uppföljning. Arbetet kommer innebära vissa tjänsteresor till Riksanläggningen Ridskolan Strömsholm.

Du är van vid att hantera verksamhet med olika mervädersskatter och ett av dina ansvar är att sammanställa och upprätta mervärdesskattedeklaration. Uppbördsdeklaration upprättar du utifrån underlag från externt bolag. När det är dags för delårsbokslut samt årsbokslut är du delaktig.

Du kommer att arbeta brett med allt som rör ekonomi och du måste vara beredd på att dina dagar inte alltid blir som man tänkt sig. Utöver redovisning kommer du att ägna dig en del åt administrativa uppgifter såsom att säkerställa effektiva inköp samt viss tävlingsadministration.

Omfattning:
100 %

Sista ansökningsdag:
2018-06-24, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Ansökan sker via www.dfindfinance.se

För information:
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Finance AB. Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman 0733-32 91 95.

Vem söker vi?

Vi söker dig med minst gymnasieutbildning i ekonomi. Du har arbetat brett med redovisning på ett mindre till medelstort företag i minst fem år. Kommer du från en redovisningsbyrå är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av verksamhet som är blandad, med både avdragsrätt och inte, samt olika momssatser. Även erfarenhet av kostnadsställeredovisning är meriterande. Rollen kräver goda kunskaper i Excel samt en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Som person är du noggrann och positiv. Du tar eget ansvar för din roll och du har ett resultatorienterat angreppssätt. Du anpassar dig efter situationen och med din kommunikativa förmåga bidrar du till utveckling och problemlösning. Du förstår vikten av goda relationer; internt likväl som externt och att samarbeta kommer naturligt för dig.

Till rätt kandidat kan vi erbjuda en bred och spännande roll där du kommer att göra skillnad för verksamheten. Vi är ett glatt och personligt gäng som söker dig!

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Företagsbeskrivning:

Läs mer om oss på www.flyinge.se samt på www.stromsholm.com
Mer info
Kontaktperson Annie Höjman
Telefon 0733-329195
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Dfind Finance
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Flyinge och Ridskolan Strömsholm är två av Sveriges tre riksanläggningar för ridsport. Här utvecklas kunskap, hästar och människor med målet att bli Swedish Equestrian Centers of Excellence. Båda anläggningarna är moderna hippologiska kompetenscentrum. Flyinge är ett av världens äldsta stuterier med anor fra°n 1100-talet. Anläggningens huvudfokus är avel, hästförädling och evenemang. Ridskolan Strömsholm firar 150 år 2018, samtidigt som evenemanget Strömsholmsdagarna firar 100 år. Anläggningens huvudfokus är sport, utbildning samt forskning och utveckling.