Repligen Sweden söker en Scientist till vår QC avdelning

Repligen Sweden söker en Scientist till vår QC avdelning

Hos oss blir du del av en dynamisk verksamhet med storskalig tillverkning av affinitetsligander och tillväxtfaktorer och som utmärks av ständig utveckling inom produkter, processer och analysmetoder. Tillsammans med övriga teamet ansvarar du för att analysera våra produkter, råvaror, media och lokaler för att säkerställa att de uppfyller de krav vi själva och våra kunder ställer.

Position: Scientist

Plats: Lund

Tjänsten är en tillsvidareanställning

Om tjänsten
I rollen som Scientist hos Repligen äger du stort ansvar över ditt eget arbete och du ges flexibilitet i rollen med möjlighet att planera din egen vardag.

Huvudsakliga ansvarsområden:
 • Analysarbete - primärt till vår produktionsavdelning men även till vår utvecklingsavdelning
 • Kvalificering och validering av metoder
 • Ansvara för och skriva SOP:ar, avvikelser, CR, CAPA mm
 • Ansvara för protokoll/rapporter i samband med utveckling av metoder
 • Utföra viss service och underhåll på våra HPLC/MS
Majoriteten av ditt arbete sker i labb-miljö men administrativa uppgifter är även det en viktig del av tjänsten. Utifrån behov och intresse kan även andra arbetsområden bli aktuella och om de rätta kvalifikationerna finns hos dig ser vi gärna att du på sikt tar dig an ett projektledaransvar.

Vi söker dig med följande kvalifikationer:
 • Utbildning inom analytisk kemi/ biomedicin/biokemi eller bioteknik
 • Ett par års erfarenhet av liknade roll där vi ser labb-vana som ett krav
 • Ett par års erfarenhet av GMP/ISO 9001 är ett krav
 • Erfarenhet av att jobba med HPLC är ett krav
 • Erfarenhet av Agilent ChemStation och Waters UPLC/MS är meriterande
 • Flytande kunskaper i svenska och mycket god engelska
Som person är du praktiskt lagd och har förmågan att lösa tekniska problem. Du har ett analytiskt sinne och en god datorvana, framförallt av att jobba med statistik i Excel.

Att självgående driva saker faller sig naturligt för dig och du trivs i en miljö där du utbyter tankar och idéer med andra. Vi jobbar med ständiga förbättringar och lean-arbete är en stor del av vår vardag. Du är nyfiken och initiativtagande och trivs i en flexibel vardag. Då noggrannhet är av största vikt i vår verksamhet, ser vi även att du arbetar med god struktur och precision.

Vi erbjuder
På Repligen tror vi att din egen personliga utveckling är nyckeln till framgång. Hos oss får du växa och utvecklas då vi ger dig möjlighet att ta ansvar i projekt som inte nödvändigtvis är kopplat till ditt direkta ansvarsområde. Vi har högt i tak och en god teamkänsla - tillsammans med vårt positiva och trygga team av kollegor är vi övertygade om att vi kan erbjuda dig en stimulerande och spännande miljö som hjälper dig att ta nästa steg i din karriär.

Ansökan
Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

Har du frågor relaterat rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Christoffer Hällefors på epost christoffer.hallefors@roirekrytering.se.

Välkommen in med din ansökan!

Vänligen observera att vi inte tar emot ansökan via epost.

Repligen Sweden AB is a subsidiary of Repligen Corporation (US) providing products and strategic manufacturing services to the Biopharmaceutical industry. We are situated in St:Lars parken, Lund, Sweden where we have modern laboratories and production facilities. Our quality system is based on cGMP/ISO9001 and all customers work within the pharmaceutical and biotech industry. The QC department consists of 8 people handling raw material approval, HPLC, MS, SDS-PAGE, microbiological in-process and final release assays etc. QC is also responsible for media & environmental controls, cell bank production, stability studies etc.

www.repligen.com
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Tillverkning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 juni (5 dagar kvar)