Skolsköterska till elevhälsan, Montessori Mondial F-9

Skolsköterska till elevhälsan, Montessori Mondial F-9

Skolsköterska till Elevhälsan, Montessori Mondial F-9 i Lund Tillsvidareanställning 50%

Montessori Mondial i Lund, en av Pysslingen Skolor AB är en friskola i det mindre formatet med 250 elever och ett 40-tal anställda. Vi finns i nybyggnad lokaler på Södra Råbylund. Skolan har i över tjugonde år varit en av Lunds etablerade friskolor.

Som en av AcadeMedias skolor sätter vi kvalité och måluppfyllelse främst. Måluppfyllelsen i samtliga klasser är mycket hög. Vi erbjuder dig anställning i en lugn och funktionell skolmiljö med stor frihet att utforma ditt eget arbete i samarbete med kollegor och elever. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att möta elever och att du är en positiv och engagerad person. Det är av vikt att du är väl förtrogen med den medicinska insatsen inom skolans elevhälsa. Du kommer ingå i vårt elevhälsoteam som förutom skolsköterska består av rektor, kurator, specialpedagog/logoped, skolpsykolog och skolläkare.

Arbetsuppgifter:
Genom ett tvärprofessionellt arbetssätt håller vi en hög nivå och kan på så vis fortsätta utveckla vårt team där var och en bidrar med sin speciella kompetens. Tillsammans med övrig personal verkar vi för barn och ungdomars välbefinnande, hälsa och kunskaps-utveckling. I arbetet som skolsköterska arbetar man främst hälsofrämjande och förebyggande. Det övergripande målet är att alla elever ska ha möjlighet att nå godkända kunskapskrav i skolan. En samlade elevhälsa ska stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. I skolsköterskans uppdrag ingår sedvanliga skolsköterskeuppgifter som är angelägna delar i ovan arbete. Hälsobesöken och den öppna mottagningen är viktiga delar i att varje elev får det stöd den behöver i skolan. Andra arbetsuppgifter är vaccinationer enligt allmänna vaccinationsprogrammet. Här samarbetar du med en av våra Pysslingskolor, Noblaskolan F-9 i Löddeköpinge.

Kvalifikationer:

Du ska vara legitimerad sjuksköterska och ha specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård. Har du tidigare erfarenhet från arbete med barn och ungdomar samt arbete som skolsköterska anses det meriterande. Arbetet kräver god datorvana. Som person ska du vara strukturerad och noggrann, trivas att arbeta i tvärprofessionella team och lite av en entreprenör, en person som trivs med att skapa och ta egna initiativ. Du har en stark drivkraft för det hälsofrämjande arbetet, att skapa en skolmiljö som är positiv, tolerant och trygg samt att tillsammans ständigt arbeta med att skapa goda relationer i alla led. Du är van att samverka med samhällets övriga instanser såsom vårdinrättningar, BUP, HAB, Socialtjänsten m.fl. och du samverkar aktivt med övrig personal i det övergripande arbetet med sex- och samlevnad och ANDT-prevention.

Tidigare erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Du som söker tjänsten ska fullfölja uppdraget som skolsköterska utifrån de styrdokument, lagar och regelverk som reglerar uppdraget. Som stöd i ditt arbete har du förutom ett tydligt elevhälsoteam på skolan även vår Centrala Elevhälsa inom Pysslingen Skolor, medicinsk verksamhetschef, samordnande sköterska och complianceansvarig vilka utgör en stödjande funktion till våra elevhälsoteam och samordnar den interna fortbildningen och ramverk som styr och stödjer skolsköterskans arbete.

Vår skolprofil är montessoripedagogik https://montessorimondial.se/lund/

Vi är en Trivselledarskola https://trivselledare.se

"Vi gör Lund lite bättre!"

Anställningsvillkor/Arbetstid/Varaktighet
Tillsvidare 50 % semestertjänst med tillträde i augusti 2021 eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 mån provanställning.

Tillträde
Augusti 2021 eller annan tidpunkt som överenskommes.

Lön
Individuell månadslön

Kollektivavtal
Almega Tjänsteföretagen - Friskoleavtalet www.almega.se

Kontaktpersoner Maria Montessori-skolan
Rektor margaretha.eventhen@montessorimondial.se

Skolsköterska elin.persson@montessorimondial.se Har du frågor om den medicinska verksamheten kan du kontakta medicinsk verksamhetschef grundskolan Charlotte Friberg; charlotte.friberg@academedia.se Academedia för-och grundskolesegmentet Box 213, 101 24 Stockholm

Fackliga kontaktpersoner
Centrala ombud för medlemmar inom Vision, Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Kommunal.

Ansökan
Ref nr; EHT/SSK ht 2021

Sista ansökningsdag 2021-05-30

Vänta inte med din ansökan då vi påbörjar intervjuer vartefter intressanta intresseanmälningar inkommer. Anställning kan därför komma att ske före annonsens utgång. Inom Pysslingen Skolor eftersträvar vi balans mellan könen varför vi gärna ser manliga sökanden.

Arbetsgivare
Montessori Mondial i Lund, F-9
Pysslingen Förskolor och Skolor AB
Landgillevägen 39 A-E
224 78 LUND

Du hittar oss även på Facebook Länk>> https://www.facebook.com/montessorimondiallund/

Instagram länk >>https://www.instagram.com/montessorimondial.lund/
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 maj 2021 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Idag finns det 25 grundskolor inom Pysslingen, flertalet med integrerade förskolor och fritidshem. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Pysslingen Skolor är en del av AcadeMedias grundskolor.