Skolsköterska till Maria Montessori-skolan tillsvidare 50%

Skolsköterska till Maria Montessori-skolan tillsvidare 50%

Detta söker vi:

Tillsvidareanställning 50%
I mars går vår skolsköterska går upp i heltidstjänstgöring varför vi söker hennes ersättare på 50% till vårt Elevhälsoteam, Maria Montessoriskolan i Lund.

Vår verksamhet:

Maria Montessori-skolan, Pysslingen Skolor AB är en friskola F-9 i det mindre formatet med 245 elever och ett 40-tal anställda. Vi finns i nybyggnad lokaler på Södra Råbylund. Maria Montessoris-skolan närmar sig sitt tjugonde år som en av Lunds etablerade friskolor. Som en av AcadeMedias skolor sätter vi kvalité och måluppfyllelse främst. Måluppfyllelsen i samtliga årskurser är stadigt mycket hög.

Vi erbjuder:

Vi erbjuder dig anställning i en lugn och funktionell skolmiljö med stor frihet att utforma ditt eget arbete i samarbete med kollegor och elever. Vi lägger stor vikt vid din förmåga att möta elever och att du är en positiv och engagerad person. Det är av vikt att du är väl förtrogen med den medicinska insatsen inom skolans elevhälsa. Du kommer ingå i vårt elevhälsoteam som förutom skolsköterska består av rektor, kurator, specialpedagog/logoped, speciallärare, skolpsykolog och skolläkare. "Vi gör Lund lite bättre!"

Genom ett tvärprofessionellt arbetssätt håller vi en hög nivå och kan på så vis fortsätta utveckla vårt team där var och en bidrar med sin speciella kompetens. Tillsammans med övrig personal verkar vi för barn och ungdomars välbefinnande, hälsa och kunskapsutveckling.I arbetet som skolsköterska arbetar man främst hälsofrämjande och förebyggande. Det övergripande målet är att alla elever ska ha möjlighet att nå godkända kunskapskrav i skolan. En samlade elevhälsa ska stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. I skolsköterskans uppdrag ingår sedvanliga skolsköterskeuppgifter som är angelägna delar i ovan arbete. Hälsobesöken och den öppna mottagningen är viktiga delar i att varje elev får det stöd den behöver i skolan. Andra arbetsuppgifter är vaccinationer enligt allmänna vaccinationsprogrammet. Här samarbetar du med vår Pysslingskola i Löddeköpinge.

Kvalifikationer:

Du ska vara legitimerad sjuksköterska och ha specialistutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso- och sjukvård. Har du tidigare erfarenhet från arbete med barn och ungdomar samt arbete som skolsköterska anses det meriterande. Arbetet kräver god datorvana. Som person ska du vara strukturerad och noggrann, trivas att arbeta i tvärprofessionella team och lite av en entreprenör, en person som trivs med att skapa och ta egna initiativ. Du har en stark drivkraft för det hälsofrämjande arbetet, att skapa en skolmiljö som är positiv, tolerant och trygg samt att tillsammans ständigt arbeta med att skapa goda relationer i alla led. Du är van att samverka med samhällets övriga instanser såsom vårdinrättningar, BUP, HAB, Socialtjänsten m.fl. Du samverkar aktivt med kollegor i elevhälsan och övrig personal i det övergripande arbetet med sex- och samlevnad och ANDT-prevention.

Tidigare erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Du som söker tjänsten ska fullfölja uppdraget som skolsköterska utifrån de styrdokument, lagar och regelverk som reglerar uppdraget. Som stöd i ditt arbete har du förutom ett tydligt elevhälsoteam på skolan även vår Centrala Elevhälsa inom Pysslingen Skolor, medicinsk verksamhetschef, samordnande sköterska och complianceansvarig vilka utgör en stödjande funktion till våra elevhälsoteam och samordnar den interna fortbildningen och ramverk som styr och stödjer skolsköterskans arbete.

Låter detta intressant?

Du söker tjänsten genom att klicka på knappen ansök nedan. Vi tar ej emot ansökningar via post eller mail. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna din ansökan till oss så snart som möjligt. På Maria Montessoriskolan eftersträvar vi balans mellan könen varför vi gärna ser manliga sökanden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning 50% med tillträde i mars 2020 eller enligt överenskommelse. Möjlighet till såväl semester som uppehållstjänst. Vi tillämpar 6 mån provanställning.

Sista ansökningsdag är den 15 februari 2020. Läs mer och ansök på www.pysslingen.se.

Kontaktperson:

Om du har frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta

Rektor margaretha.eventhen@pysslingen.se

Skolsköterska malin.sjolin@pysslingen.se

Har du frågor om den medicinska verksamheten kan du kontakta medicinsk verksamhetschef grundskolan Charlotte Friberg; charlotte.friberg@academedia.se Academedia För-och grundskolesegmentet, Box 213, 101 24 Stockholm

Välkommen med din ansökan

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Pysslingen Skolor är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan; förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Sjuksköterska
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 feb 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Totalt är vi 55 för- och grundskolor från Kalix i norr till Lund i söder med en mångfald i pedagogik och profiler men med gemensamt fokus på hög kvalitet. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Med drygt 1 300 medarbetare är vi en av Sveriges största arbetsgivare inom utbildningssektorn.