Fritidslärare/-pedagog 100% till Montessori Mondial, Lund

Fritidslärare/-pedagog 100% till Montessori Mondial, Lund

Fritidslärare/-pedagog, 100% tillsvidareanställning.

Montessori Mondial Lund F-9söker from ht 2021 dig som är behörig och legitimerad fritidslärare/fritidspedagog. Tjänsten är en tillsvidareanställning 40/40.

MM-skolan Lund är en av Pysslingen Skolor AB, en friskola i det mindre formatet med 250 elever och runt 40 personal. MM-skolan är sedan över tjugo år en av Lunds etablerade och kvalitativa friskolor och vi finns i nybyggnad lokaler på Södra Råbylund. Som del av AcadeMedias grundskolor sätter vi kvalité och måluppfyllelse främst. Vi anser att lärare och pedagoger har ett av samhällets viktigaste uppdrag och söker därför dig som är drivande och gillar att skapa förändring både för elever och för skolan som samhällsinstitution. Vi söker dig som tror att alla elever kan lyckas när vi skapar rätt förutsättningar för dem. Du är van att arbeta både självständigt och i team som pedagog.

Heldagslärande liksom IKT i undervisningen är en viktig del av vårt arbetssätt i samtliga är dina förutsättningar optimala. På MM-skolan arbetar vi med iPads och Chromebooks. Du har de didaktiska verktyg du behöver i din undervisning. Vi förutsätter att du, om du saknar montessorilärarutbildning, kommer vilja läsa in en examen i montessori-pedagogik. Många av våra pedagoger har läst 30 respektive 60 hp vid sidan av sitt ordinarie uppdrag på skolan.

Du kommer förutom undervisningen på Fritids arbeta tillsammans med en grundskol-lärare i en klass på lågstadiet. Heldagslärandet, med fokus på fritidshemmets didaktik är en av Pysslingen Skolors prioriterade strategier. Vi strävar därför efter att all pedagogisk personal har gemensamma studiedagar och är del av det samlade kvalitetsarbetet som är tydligt beskrivet i vår verksamhetsplan. Samtidigt belyser vi Fritidshemmets särställning som en oavkortat viktig del av skolans måluppfyllelse. Heldagslärande är en självklarhet. På MM-skolan fokuserar vi såväl på goda relationer med våra elever som och våra elevers kunskapsutveckling. Studiemotivationen bland eleverna, i samtliga årskurser, är mycket hög.

Vi arbetar med Trivselledare på skolan varför fokus på trygghet och trivsel är en av våra hörnstenar. Det är därför av stor vikt att du är en person som aktivt vill skapa goda relationer till både elever och vårdnadshavare. Vi arbetar i en ömsesidig respekt varför god samtalston och vänligt bemötande är en självklarhet på skolan. Vi medverkar till att utveckla våra elevers förmåga att ta ansvar och vill att våra elever ska se och känna att de kan lyckas - i samtliga ämnen!

Arbetstid/Varaktighet
Heltid 100%, semestertjänst som fritidslärare/-pedagog i fritidshem och klass.
Tillsvidareanställning, sex månaders provtjänstgöring. På MM-skolan strävar vi efter en jämnare fördelning mellan könen.

Tillträde
Augusti 2021, eller tidigare vid överenskommelse.

Lön
Individuell månadslön

Kollektivavtal
Almega Friskoleavtalet www.almega.se

Kontaktpersoner
Margaretha Eventhén, rektor margaretha.eventhen@montessorimondial.se tfn 046-16 30 41,
Katharina Axskjöld, fritidsansvarig katharina.axskjold@montessorimondial.se tfn: 046-16 30 43
Felicia Lindell, skoladministratör 046-16 30 40

Fackliga kontaktpersoner
Centrala ombud Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund AcadeMedia.

Ansökan
Ref nr: Fritids ht 2021

Sista ansökningsdag 2021-05-31

Vänta inte med din ansökan. Vi påbörjar intervjuer vartefter ansökningarna inkommer. Tjänstetillsättning kan komma ske före annonsens utgång.

Arbetsgivare
Montessori Mondial Lund F-9
Post-/och besöksadress: Landgillevägen 39 A-E, 224 80 LUND
Skoladministration tfn: 046-16 30 40

montessorimondial.se
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 maj 2021 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med 30 års erfarenhet av lärande står Pysslingen Skolor för både tradition och nytänkande. Idag finns det 25 grundskolor inom Pysslingen, flertalet med integrerade förskolor och fritidshem. Skolorna har olika pedagogiska inriktningar men ett gemensamt fokus på hög kvalitet, elevernas välmående och strategier för bättre lärande. Varje skola är unik som skola och som arbetsplats, vilket ger våra medarbetare stor möjlighet att påverka sin vardag och bidra till skolans utveckling. Pysslingen Skolor är en del av AcadeMedias grundskolor.