Driftsättningsledare till Purac

Driftsättningsledare till Purac

Rent vatten, porlande friskt ur kranen - klimatsmart och hälsosamt! Ett reningsverk eller vattenverk är en viktig infrastruktursatsning som säkerställer vår viktigaste naturtillgång - rent vatten. Biogas är ett förnybart bränsle och en viktig pusselbit i den globala omställningen till en hållbar och klimatneutral energiförsörjning. Puracs lösningar inom vattenrening, avlopp och biogas designas med hjälp av de senaste IT-verktygen, metoderna och teknikerna och möter en stor efterfrågan globalt. Hos oss blir du en viktig del i att bygga något som gör skillnad, du är med och skapar något som är av stort värde för vår kund och för samhället.

Din uppgift: Driftsätta VA och biogasanläggningar
Som Driftsättningsledare hos oss ansvarar du för driftsättning av våra kunders anläggningar för avlopps- och dricksvatten samt biogas. Som Driftsättningsledare har du huvudansvaret för såväl driftsättningsplaneringen som själva driftsättningsfasen - kortfattat och förenklat kan man säga att ditt arbete börjar kort innan anläggningen är mekaniskt färdigbyggd och avslutas när den är testad och klar och driften är redo att tas över av kunden. Du ansvarar för testning, provtagning, provdrift, analyser och intrimning/finjustering för att säkerställa att anläggningen och dess enskilda enheter möter krav på prestanda och säkerhet. I rollen ingår även ansvar för praktisk och teoretisk utbildning av kundens personal inför uppstart/överlämning.

Som Driftsättningsledare har du inget direkt personalansvar men under driftsättningsfasen leder och koordinerar du både interna och externa resurser i form av konstruktörer, processingenjörer, automationsingenjörer och leverantörer. Du har ett tätt samarbete med våra projektledare. Du utgår från vårt kontor i Lund och då du i samband med driftsättning behövs ute på anläggningen innebär rollen att du tillbringar mycket tid ute på fältet.

Din bakgrund
Vi söker dig som har minimum 3 års erfarenhet av driftsättning av anläggningar inom VA-branschen, biogas, processindustrin eller energisektorn. Du har en teknisk bredd och ser dig själv som en teknisk generalist - du har erfarenhet av att felsöka mekanisk och elektrisk utrusning, du har god utrustnings- och komponentkännedom samt erfarenhet av att arbeta med styrsystem. Du har erfarenhet av att läsa och tolka entreprenadkontrakt och du är bra om du tidigare arbetat i SCADA-system.

Du är en lösningsfokuserad ledare som får saker att hända. Du är en stark koordinator, en tydlig kommunikatör och du möter dina uppgifter självständigt och med fokus på kvalitet.

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. För frågor rörande rekryteringsprocessen och rollen, vänligen kontakta ansvarig Rekryterare Björn Jonasson; bjorn.jonasson@roirekrytering.se alternativt 0709-261 227.

Mer om Purac
Purac AB är en privatägd svensk koncern som erbjuder entreprenader och service för vattenrening och biogasproduktion där miljön är i fokus. Vi är ett ledande företag inom vårt område och etablerade i Skandinavien och Asien. Hittills har vi genomfört mer än 4000 entreprenader i 70 länder över hela världen. Vårt huvudkontor finns i Lund.

Läs gärna mer om oss på www.purac.se
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)