Business Controller till nyöppnade Peritus­kliniken i Lund

Business Controller till nyöppnade Peritus­kliniken i Lund

Under 2020 öppnar Perituskliniken, en ny expertklinik med inriktning mot diagnos och behandling av cancersjukdomar. Kliniken söker i samband med detta en Business Controller som ska vara med från start. Tyngdpunkten i rollen ligger på att stötta VD och verksamhetschef med analyser och beslutsunderlag för att utveckla verksamheten och skapa lönsamhet. Det ingår också totalansvar för ekonomi och administration där löpande redovisning, fakturering och lön är outsourcat till externa leverantörer. I uppbyggnadsskedet kommer fokus vara att skapa rutiner och processer.

Business Controllern kommer att ha en central funktion i verksamheten och sitta med i ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Skapa rutiner och processer
 • Ansvar för externa leverantörer
 • Vara involverad vid upphandlingar
 • Delaktig i IT-projekt
 • Resultatanalys och prognos
 • Ansvara för bokslut och årsredovisning
 • Rapportering till ägare
 • Budget
 • Deklarationer
 • Försäkringar
 • Hantera avtal
Kvalifikationer och erfarenhet

Du bör ha minst 5-10 års erfarenhet inom verksamhetsnära controlling och ha god förståelse för redovisning. Erfarenhet från revision och/eller uppstartsverksamhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Detta är en fantastisk roll för dig som vill vara med och skapa nytt, är flexibel, prestigelös och tar tag i det som behövs för att starta upp och framåt bidra till att utveckla verksamheten.

Du kommer att ha ett brett ansvar och behöver vara mycket strukturerad och välorganiserad för att lyckas med att hålla ihop planeringen. Du trivs i en synlig roll och är rak och tydlig i din kommunikation. Du är analytisk och arbetar framåtriktat.

Vad Perituskliniken erbjuder dig

Du får vara delaktig i en verksamhet som genererar något värdefullt, att erbjuda cancerpatienter diagnos och behandling utan långa väntetider. I rollen som Business Controller blir du en nyckelperson i verksamheten. Då du är med från start får du stora möjligheter att sätta din egen prägel på rollen och utformandet av ekonomi- och administrationsavdelningen.

Placeringsort: Lund, Scheelevägen 8

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Perituskliniken är en ny klinik som öppnar under 2020 på Medicon Village i Lund. Kliniken kommer att erbjuda behandling av och forskning kring olika cancerformer och arbeta med såväl högkvalitativ sjukvård som spetsforskning. På kliniken kommer det att finnas experter inom olika cancerområden såsom prostatacancer. Perituskliniken är en klinik för alla vårdnadstagare, såväl regionalt, nationellt som internationellt.

Perituskliniken ska skapa vård utan väntan - vill du vara med?

Läs mer på: https://www.perituskliniken.se/

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anna Alenryd på 070 764 81 04, anna.alenryd@meritmind.se eller Viktoria Asp på 073 748 20 92, viktoria.asp@meritmind.se . Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 5 maj 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.