Vi söker nu en Teknisk Projektledare till AQ Elautomatik.

Vi söker nu en Teknisk Projektledare till AQ Elautomatik.

Ingress om kunden
AQ Elautomatik AB är ett dotterbolag inom koncernen AQ Group som bedriver verksamhet i Västerås, Lund och Örnsköldsvik med sammanlagt 87 anställda och en omsättning på 330 miljoner SEK. Bolaget konstruerar och producerar elektriska kraft- och styrutrustningar samt automationslösningar till krävande industrikunder med ett åtagande för Total kvalitet. AQ Group är en av Sveriges ledande leverantörer av komponenter och system till krävande industrikunder. Koncernen har totalt 6100 anställda. Årsomsättningen uppgår till 4,7 miljarder SEK och koncernen är noterad på Nasdaq.

Arbetsbeskrivning
Palm & Partners har fått i uppdrag av AQ Elautomatik att rekrytera en Teknisk Projektledare till deras kontor i Lund. Som Projektledare hos AQ äger du hela processen, från förfrågan till leverans och fakturering. Du ska under hela projektet säkerställa att alla bitar, såsom exempelvis kundkontakt och orderhantering, blir genomförda på ett professionellt och kostnadseffektivt sätt. Många av AQ:s kunder är stora, internationella företag som i sin tur ställer höga krav på dem som leverantör. Det sätter också krav på att företaget ska jobba på ett högkvalitativt sätt, inom många olika affärsområden.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att granska specifikationer från kund och utifrån dessa ta fram produktionsunderlag och göra beredningar. Du kommer att göra upphandlingar och tilläggsofferter samtidigt som du är kundansvarig och sköter all kommunikation gentemot kund. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att leveranser sker inom tidsramen, med rätt kvalitet och enligt budget. Internt arbetar du främst nära inköpsavdelning och produktionsavdelning.

AQ har en global produktionskapacitet, varför du också kan komma att få leda projekt som produceras hos något av deras systerföretag. Det förekommer resor i tjänsten, både inrikes och utrikes. Eftersom det är en stor organisation globalt, finns det stora utvecklingsmöjligheter både på ett personligt och professionellt plan vilket är en av de stora fördelarna hos AQ. Internrekryteringar är inte ovanligt, många på AQ har klättrat i sin karriär inom organisationen. AQ kan beskrivas som ett "litet" stort företag där alla blir sedda. Fördelen med att arbeta inom en stor koncern är stabiliteten som kommer med detta, samtidigt som man är med på spännande utvecklingsresor då många av kunderna är inne i en expanderande fas. Du är som Projektledare med och skapar lösningar som kan vara helt avgörande för hur kunden utformar sina produkter och sin verksamhet.

Utbildning
Du har en gymnasieutbildning gärna med teknisk inriktning. Högskola/ Universitetsutbildning eller annan vidareutbildning inom området är meriterande.

Erfarenhet
Teknisk förståelse är ett krav och vi ser gärna att du jobbat med affärssystem tidigare. Du ska vara flytande i svenska och engelska i både tal och skrift, samt kunna använda hela Office-paketet utan problem. Erfarenhet inom kommersiell försäljning, elautomation eller teknik är meriterande, likaså projektledning.

Personliga kvalifikationer
Du är bra på att kommunicera, har lätt för att samarbeta och skapa förtroende både internt och externt. Du är kundfokuserad, lyhörd, initiativrik och vågar ta ansvar. Du är trygg i dig själv och gillar utmaningar, att ta hand om kunden och bygga långsiktiga relationer är något du brinner för. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Lön och anställningsvillkor
Lön enligt överenskommelse.

Ansökan
Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Erika Douhan Madsen, 0707-411266 eller Erika.D-Madsen@palmpartners.se. Vi intervjuar löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Välkommen att skicka in din ansökan redan idag.

Startdatum
Snarast möjligt.

Uppdragslängd
Tillsvidare.
Mer info
Kontaktperson Erika Douhan Madsen
Telefon 0707-411266
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Palm & Partners
Sista ansökningsdag 27 sept 2019 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Palm & Partners är effektiv bemanning och rekrytering grundad på engagemang i hela processen. Engagemang i effektiva lösningar, processer och verktyg, engagemang i varje individs utveckling och alldeles särskilt engagemang i ett långsiktigt resultat för våra kunder. Centralt i våra arbetsprocesser är personalen, vår personal trivs och utvecklas hos oss mer än om man har en traditionell anställning. Det skapar resultat för våra kunder.