Kock till Kasper Sommarkollo för barn och ungdomar med högfungerande autism

Kock till Kasper Sommarkollo för barn och ungdomar med högfungerande autism

Har du erfarenhet av att jobba med storkök? Är du strukturerad, flexibel och duktig på planering?

Vet du hur mycket köttbullar som går åt på 20 personer?

Har du körkort och kan arbeta självständigt såväl som i lag?

Kasper Kollo söker nu nya kökstalanger till våra sommarkollon 2020, på gårdar förlagda i Skåne och i Östergötland. Till Kasper Sommarkollo kommer barn, unga och unga vuxna med diagnoser som högfungerande autism eller aspergers syndrom med målet att få två roliga sommarveckor. Där får de chans att testa på nya aktiviteter och träffa kompisar i en trygg miljö.

Kasper Sommarkollo ingår i Nytida som är en av Sveriges ledande aktörer inom LSS, SoL och skola med fokus på stöd och service till människor med funktionsnedsättningar.

Arbetsuppgifter: Som kock är ditt huvudansvar att förse kolloperiodens deltagare och ledare, sammanlagt ca 20 personer, med näringsrik lunch och middag. Du är också ansvarig för matplanering och inköp till samtliga måltider. Du arbetar ensam i köket, men för att kolloperioden ska förflyta smidigt för alla inblandade krävs ett högt mått av samarbetsvilja. All personal arbetar alltid med våra deltagares bästa i första rum, vilket konkret innebär att du har kunskap om aktuella allergier/matkänsligheter, tar emot förslag på önskemåltider och kan erbjuda alternativa maträtter i de fall det behövs. Till din hjälp har du en matsedel att utgå ifrån framtagen av kökschef inom Nytida. Under perioden (2 veckor) bor du på den kollogård där du arbetar, du delar rum och utrymme med dina kollegor.

Dina kvalifikationer och färdigheter:

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Utöver kockerfarenheter vill vi att du har ett stort intresse av människor och kan arbeta flexibelt och alltid med våra deltagares bästa i fokus. Erfarenhet av arbete med personer med autismspektrumtillstånd är önskvärt men inget krav. För våra deltagare är det oftast viktigare att maten är bekant för dem och att den serveras vid utsatt tid än att den är vackert upplagd och smaka spännande. Lösningsfokus och stresstålighet är en förutsättning.

Vi ser gärna att du jobbar två perioder á två veckor.
Vi rekryterar löpande under våren.

Som kollokock ingår du i ett team av kolloledare, som leds av en föreståndare. Tillsammans arbetar ni alla med målsättningen att göra allt för att våra deltagare får bästa möjliga sommaren.

Du behöver ha möjlighet att delta under följande utbildningsträffar:

Planeringsträff: Lördag den 23/5 mellan kl.10.00-16.00 samt Introduktionsutbildning: den 8/6 och 9/6 har vi introduktionsutbildning där du träffar din kollogrupp och ert sammarbete börjar. Exakt vilken dag och tid du ska närvara beror på vilken och hur många perioder du ska jobba. Ska du jobba på fler perioder kan du behöva närvara båda dagarna.

Körkort:

Då inhandling av matvaror ingår som arbetsuppgift krävs det att du har B-körkort.

Omfattning:

Tidsbegränsad anställning. Deltid/Heltid.

Utdrag ur misstanke- och belastningsregister:

Innan bekräftad anställning efterfrågar vi utdrag ur misstanke- och belastningsregister.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Hotell & Restaurang, Kock & Kökspersonal
Typ av anställning Heltid, Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 13 mars 2020 (54 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Våra 8 500 medarbetare stärker individen i att leva ett självständigt liv. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. Läs mer på nytida.se