Förstelärare till IT-programmet (El- och Energiprogrammet)

Förstelärare till IT-programmet (El- och Energiprogrammet)

NTI Lund är en skola som utbildar gymnasieelever i gymnasieprogrammen El- och Energi (det vi kallar för IT-programmet) och Teknik. Som lärare hos oss förväntas du förutom att hålla god undervisning, att arbeta med utvecklingen av din undervisning tillsammans med dina ämneskollegor. Dessutom arbetar alla på enheten nära tillsammans med elevhälsans personal för att nå så långt som möjligt med elevernas resultat- och kunskapsutveckling.

Vår skola är liten och vi som arbetar här har en god övergripande bild över våra elevers kunskapsutveckling. Inte mins för att vi aktivt arbetar med det vi kallar för ett Early Warning System (EWS) där vi följer elevers utveckling nära och sätter in stöd tidigt om det skulle finnas behov till det.

Som medarbetare hos oss blir du en del av en väl fungerande personalgrupp som kännetecknas av arbetsglädje, kreativitet och professionalitet.

Det här söker vi

Vi söker nu en behörig lärare, tillika förstelärare, till El- och energiprogrammet. Inom ramen för tjänsten undervisar du i kurser såsom Nätverk, Dator- och kommunikationsteknik, mekatronik och liknande. Den tjänst som nu annonseras innebär ett förstelärarskap där du förväntas vara arbetslagsledare för yrkeslärarna på programmet, driva den pedagogiska utvecklingen på programmet och ta ett övergripande ansvar för utbildningens utveckling. Det finns visst utrymme att göra justeringar gällande kurserna inom tjänsten så att det passar den sökandes profil. Då programmet endast har en klass per årskurs har lärare på El- och Energiprogrammet dock alltid ett antal olika kurser samtidigt inom sin tjänst.

Vi söker en lärare som tycker om att jobba med ungdomar och att se dessa växa både som studenter och som individer. Vi försöker säkerställa att man som lärare hos oss får prioritera arbetet med undervisningen (inklusive för- och efterarbetet av den). Samtidigt innebär uppdraget också att man kommunicerar tydligt med elever, vårdnadshavare och kollegor. Därför är det av stor vikt att du har en god kommunikativ förmåga både i tal och i skrift.

Som person är det viktigt att du är en lagspelare, social, samvetsgrann och noggrann. En hög digital kompetens är också viktig. Då våra utbildningar är inom IT och teknik är det meriterande om du har breda kunskaper och intressen inom dessa områden.

Övrig information

För att komma i fråga för tjänsten måste du vara utbildad och legitimerad lärare. Således är det inte lönt att som obehörig lärare söka denna tjänst.

Tillträdesdag: I samband med att höstterminen 2021 startar

Placeringsort: Lund

Anställningsform: Provanställning som övergår till en tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:

Vi kallar löpande till intervju så skicka in din ansökan redan idag. Sista dag är 14 mars februari.

Kontaktperson: Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ta kontakt med edward.jensinger@ga.ntig.se eller hakan.sundblad@ga.ntig.se.

Är du den vi söker?

Välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar innehållande CV och personligt brev där du beskriver varför du söker just denna tjänst. Vi är tacksamma att få din ansökan så snart som möjligt och återkommer med besked till dig så snart vi fattat ett beslut.

OBS! Det är viktigt att arbetssökande kan ansöka via den digitala tjänst vi nyttjar och att filer som uppladdas är i ett fungerande filformat. Sök således ej mailledes till rektor utan använd vår anöskningstjänst.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Vi är en del av AcadeMedia, Nordens största utbildningsföretag. Välkommen att läsa mer på www.academedia.se.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Utbildning, Lärare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AcadeMedia
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

NTI Gymnasiet har skolor över hela Sverige, med fokus på teknologi, vetenskap och innovation. Samhällets digitalisering skapar både nya möjligheter och utmaningar inom alla branscher. Vårt uppdrag är att ge våra elever, oavsett program, digital spetskompetens och kunskaper i ny teknik redan på gymnasiet. Vi skapar miljöer, metoder, forum och samarbeten som utvecklar förståelsen för den föränderliga värld vi lever i.

Läs mer om våra 29 skolor på ntigymnasiet.se.