CFO och Interim CFO till börsnoterade MultiQ

CFO och Interim CFO till börsnoterade MultiQ

Vi är en av norra Europas ledande aktörer inom Digital Signage. För oss är kvalitet, tillgänglighet och hållbarhet A och O. Vi arbetar i en tillväxtbransch med enorm potential och söker nu en resultatfokuserad, strukturerad, entusiasmerande CFO som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa. Parallellt söker vi en Interim CFO som är tillgänglig omgående.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som CFO för MultiQ ska du tillsammans med VD och övriga chefer driva MultiQ framåt och ansvara för att de affärsmässiga och ekonomiska målen uppnås i enlighet med budget. Du leder ekonomiavdelningen och har huvudansvar för ekonomistyrning, koncernredovisning, finansiering, resultatuppföljning och analys. Du kommer också att vara bollplank till VD gällande ekonomi- och ekonomistyrningsfrågor samt sköta den finansiella rapporteringen inför styrelse och ägare. Ett annat viktigt inslag är ett aktivt arbete med förändringsarbete, processer och ev. förvärv. Du kommer också som CFO att axla rollen som HR-ansvarig med tillhörande arbetsmiljöansvar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden utgörs av:
  • Redovisningschef för koncernen med rapportering till myndigheter och börs.
  • Självständigt, enligt IFRS, hantera konsolidering av vårt danska, vårt norska och våra tre svenska bolag.
  • Månatliga ekonomirapporter till ledningsgrupp och styrelse.
  • Arbeta med förändringsarbete och processer.
  • Adjungera och facilitera styrelsemöten (ca 5 per år).
  • Formellt sitta i dotterbolagens styrelser.
  • Kontakt med revisorerna och ansvar för legala frågor.
  • Ansvara för praktisk personalhantering (inklusive konsulter).
  • Arbetsmiljöansvar för kontoret i Lund.
  • Allmänna göromål på ekonomiavdelningen.
Tjänsten är på heltid. Du är placerad på vårt huvudkontor i Lund (Ideon) och har personalansvar för fem medarbetare. Du ingår i koncernens ledningsgrupp och rapporterar till vår VD. Som HR-ansvarig har du också arbetsmiljöansvar för ca 30 personer på vårt kontor i Lund. Tjänsten är förknippad med månatliga arbetstoppar och deadlines.

Personlighet
Som person är du strukturerad, effektiv, målfokuserad, affärsintresserad och analytisk. Du har en öppen och entusiasmerande personlighet och är intresserad av dina kollegor. Du har lätt för att bygga långsiktiga relationer, är prestigelös och uppskattar ett högt tempo. Vidare har du lätt för att prioritera och hanterar stressiga situationer utan problem. Självklart sätter du alltid laget före jaget.

Kvalifikationer
Du har en högskoleexamen inom ekonomiområdet och några års erfarenhet från revisionsbyrå. Därefter har du arbetat som group controller, redovisningschef eller ekonomichef, med tillhörande personalansvar, i privata näringslivet i en internationell miljö. Du är mycket duktig på Excel och har utmärkta kunskaper i såväl svenska som engelska. Tjänsten innebär både hands on eget löpande arbete och strategiskt arbete. Kunskap och erfarenhet av koncernredovisning och IFRS är ett absolut krav. Inom koncernen arbetar vi med Pyramid och MS Dynamics NAV.

Har du, i närtid, erfarenhet av ekonomiarbete på ett börsbolag med inslag av företagsförvärv ser vi det som meriterande.

Vi erbjuder
Hos oss får du spänning och utmaning, möjlighet att utvecklas och växa. Ersättningen är marknadsmässig för bolagets storlek. Eftersom vi är noterade på Nasdaq (Small Cap) har du även möjlighet att köpa aktier i bolaget.

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen skickar du in en personlig presentation och ditt CV på svenska där du tydligt beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Ange också om du är intresserad av tjänsten som CFO, Interim CFO eller båda. Du ska också specificera ev. erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena Fransson via 070-554 05 04 eller helena.fransson@comcube.se eller Helena Heijmink via 070-554 03 42. Notera att vi arbetar med urvalet löpande. Ansök redan idag! Välkommen med din ansökan! När du är på denna sida: https://comcube.varbi.com/what:job/jobID:395539/?lang=se klickar du på "Sök jobbet" uppe till höger. Vi tar endast emot ansökningar via ansökningslänken!

Omfattande referenstagning samt utdrag ur polismyndighetens belastningsregister kommer bli aktuellt för slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Helena Fransson
Telefon 070-554 05 04
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.comcube.se/
Sista ansökningsdag 13 juni 2021 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

MultiQ är en ledande aktör inom digital signage och kundanpassade bildskärmar på den Nordeuropeiska marknaden. Våra kunder finns främst inom detaljhandel, bank, spel och transport. Kontor finns i Lund, Stockholm, Århus, Oslo samt London, indirekt representation finns i ytterligare länder. MultiQ är noterat på NASDAQ Stockholm i kategorin Small Cap. Mer information finns på www.multiq.com och på www.youtube.com/channel/UCS46AzxvFqnGGYJsmXl7rkg/videos.