Head of Business Control till KLS i Lund

Head of Business Control till KLS i Lund

Varmt välkommen till KLS! Har du arbetat flera år som Business Controller i tillverkande bolag och vill ha personalansvar? Har du ett stort affärsintresse och vill driva controllingfunktionen ur ett helhetsperspektiv, då kan detta vara nästa steg för dig. Detta är en nyckelroll där du får jobba nära CFO och ledning och har stor möjlighet att påverka. Rollen är både strategisk och operativ och du har personalansvar för ett team om fyra Business Controllers

Du kommer att vara placerad på det trevliga huvudkontoret med fin stämning i Lund. Befattningen rapporterar till CFO, är del av ledningsgruppen för ekonomi och jobbar tätt samman med Head of Production Controlling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Leda budget, prognos, forecast och analysarbete
  • Personalansvar för fyra Business Controllers
  • Ansvara för analys och rapportering till olika stakeholders
  • Leda och bidra i utvecklingen av nya arbetsmetoder, processer, ERP- och BI-system, särskilt relaterat till implementering av förbättringar inom systemen
  • Driva olika projekt
  • Verifiering och uppföljning av förbättringsarbete
  • Sammanhållande ansvar för fastkostnadsuppföljning/-budget
Är det dig vi söker?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet som Business Controller i ett större tillverkande bolag. Har du erfarenhet från FMCG är det ett plus men inte ett krav. Rätt person har ett stort driv och energi samt en mycket god förståelse och intresse för affärsanalys. Du är analytisk med förmågan att se bakom siffrorna. Dina Excel-kunskaper är mycket goda, och har du arbetat i ett större ERP-system ser vi det som ett plus. Du är en kommunikativ person som arbetar proaktivt och lösningsorienterat. Du är självgående och vågar utmana och samtidigt stötta. Vidare har du en pedagogisk ådra och har lätt för att skapa goda relationer i organisationen och samtidigt ställa krav. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som i skrift.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar KLS med Mpya Finance. Du ansöker på mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Amelie Rijpma på 0709-966176 eller amelie.rijpma@mpya.se eller Kristina Bennet på 0703-755075 eller kristina.bennet@mpya.se Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 juli 2022 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mpya Finance är ett nytänkande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi. Tanken med Mpya Finance är enkel. Vårt mål är att skapa en arena där briljanta människor vill arbeta och trivs. Vår passion och vårt nytänkande ger en grund för individer, kollegor och kunder att växa och utvecklas - och att varje dag jobba för att vara den mest attraktiva arbetsgivaren och rekryteraren i vår bransch. Vi lever våra ledord - enkelhet, engagemang och delaktighet.

Om nyfikenheten tar överhand... Välkommen att bläddra i vår fina kulturbok!