Fritidslärare/-pedagog till Montessori Mondial, Lund

Fritidslärare/-pedagog till Montessori Mondial, Lund

Fritidslärare/-pedagog, 100% tillsvidareanställning.

Montessori Mondial Lund F-9 söker from vt 2021 dig som är behörig och legitimerad fritidslärare/fritidspedagog. Tjänsten är en tillsvidareanställning 40 timmar i veckan. Annan likvärdig pedagogisk högskoleutbildning och erfarenhet kan vara aktuell.

MM-skolan Lund är en av Pysslingen Skolor AB, en friskola i det mindre formatet med 247 elever och runt 40 personal. MM-skolan fyller tjugo år i år som en av Lunds etablerade och kvalitativa friskolor och vi finns i nybyggnad lokaler på Södra Råbylund. Som del av AcadeMedias grundskolor sätter vi kvalité och måluppfyllelse främst. Vi anser att lärare och pedagoger har ett av samhällets viktigaste uppdrag och söker därför dig som är drivande och gillar att skapa förändring både för elever och för skolan som samhällsinstitution. Vi söker dig som tror att alla elever kan lyckas när vi skapar rätt förutsättningar för dem. Du är van att arbeta både självständigt och i team som pedagog.

Heldagslärande liksom IKT i undervisningen är en viktig del av vårt arbetssätt i samtliga är dina förutsättningar optimala. På MM-skolan arbetar vi med iPads och Chromebooks. Du har de didaktiska verktyg du behöver i din undervisning. Vi förutsätter att du, om du saknar montessorilärarutbildning, kommer vilja läsa in en examen i montessori-pedagogik. Många av våra pedagoger har läst 30 respektive 60 hp vid sidan av sitt ordinarie uppdrag på skolan.

Du kommer förutom undervisningen på Fritids arbeta tillsammans med en grundskol-lärare i en klass på lågstadiet. Heldagslärandet, med fokus på fritidshemmets didaktik är en av Pysslingen Skolors prioriterade strategier. Vi strävar därför efter att all pedagogisk personal har gemensamma studiedagar och är del av det samlade kvalitetsarbetet som är tydligt beskrivet i vår verksamhetsplan. Samtidigt belyser vi Fritidshemmets särställning som en oavkortat viktig del av skolans måluppfyllelse. På MM-skolan fokuserar vi på nära relationer och våra elevers kunskapsutveckling. Studiemotivationen bland eleverna i alla årskurser är mycket hög.

Vi arbetar med Trivselledare på skolan varför fokus på trygghet och trivsel är en av våra hörnstenar. Det är därför av stor vikt att du är en person som aktivt vill skapa goda relationer till både elever och vårdnadshavare. Vi arbetar i en ömsesidig respekt varför god samtalston och vänligt bemötande är en självklarhet på skolan. Vi Vi medverkar till at utveckla våra elevers förmåga att ta ansvars och vill att våra elever ska se och känna att de kan lyckas - i samtliga ämnen!

Arbetstid/Varaktighet
Heltid 100%, semestertjänst som fritidslärare/-pedagog i fritidshem och klass. Tillsvidareanställning, sex månaders provtjänstgöring.

Tillträde

Januari 2021, eller tidigare vid överenskommelse.

Lön
Individuell månadslön

Kollektivavtal

Almega Friskoleavtalet www.almega.se

Kontaktpersoner

Margaretha Eventhén, rektor margaretha.eventhen@montessorimondial.se tfn 046-16 30 41, Katharina Axskjöld, fritidsansvarig katharina.axskjold@montessorimondial.se tfn: 046-16 30 43 Felicia Lindell, skoladministratör 046-16 30 40

Fackliga kontaktpersoner
Centrala ombud Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund AcadeMedia.

Ansökan
Ref nr: Fritids vt 2021

Sista ansökningsdag 2021-02-07

Vänta inte med din ansökan. Vi påbörjar intervjuer vartefter ansökningarna inkommer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Mellan jul och nyår genomförs inga intervjuer. Du får en bekräftelse på din intresseanmälan och vi återkommer med svar första veckan i januari.

Tjänstetillsättning kan komma ske före annonsens utgång.

Arbetsgivare

Montessori Mondial Lund F-9

Post-/och besöksadress: Landgillevägen 39 A-E, 224 80 LUND

Skoladministration tfn: 046-16 30 40

montessorimondial.se
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 feb 2021 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Montessori Mondial består av fem grundskolor varav en med integrerad förskola. Skolorna bedriver en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare och optimala lärmiljöer. Montessori Mondial finns i Kristianstad, Linköping, Lund och Stockholm (Kista och Mälarhöjden). Montessori Mondial är en del av AcadeMedias grundskolor.