Fritidslärare/-pedagog, 100% tillsvidareanställning

Fritidslärare/-pedagog, 100% tillsvidareanställning

Fritidslärare/-pedagog, 100% tillsvidareanställning.

Montessori Mondial Lund F-9 söker from januari 2023, dig som är behörig och legitimerad fritidslärare/fritidspedagog. Tjänsten är en tillsvidareanställning 100% (40/40) med placering på fritids och i förskoleklass tillsammans med en legitimerad montessoriutbildad förskollärare.

Montessori Mondial Lund (MML) är en av Pysslingen Skolor AB, med profilinriktning montessoripedagogik. En friskola i det mindre formatet med ca 40 personal och 250 elever varav mellan 120-130 elever går på fritids. MML är sedan över tjugo år en av Lunds etablerade och kvalitativa friskolor och vi finns i nya lokaler på Södra Råbylund. Idag är vi sju skolor inom Montessori Mondial, där elev- och pedagogutbyten med andra Montessoriskolor i Europa är en del av vårt demokratiarbete. Vi är också pilotskola för det tematiska arbetet med "FN-skola" i grundskolan. En global skola.

Som del av AcadeMedias grundskolor sätter vi kvalité och måluppfyllelse främst. Vi anser att lärare och pedagoger har ett av samhällets viktigaste uppdrag och söker därför dig som är drivande och gillar att skapa förändring både för elever och för skolan som samhällsinstitution. Vi söker dig som tror att alla elever kan lyckas när vi skapar rätt förutsättningar för dem. Du är van att arbeta både självständigt och i team som pedagog.

Heldagslärande liksom IKT i undervisningen är en viktig del av vårt arbetssätt i samtliga är dina förutsättningar optimala. På MML arbetar vi med iPads och Chromebooks. Du har de didaktiska verktyg du behöver i din undervisning. Vi förutsätter att du, om du saknar montessorilärarutbildning, på sikt kommer läsa in en examen i montessoripedagogik. Många av våra pedagoger har läst 30 respektive 60 hp efter att de påbörjat sin tjänst på en av Lunds bästa skolor.

Du kommer förutom undervisningen på Fritids arbeta tillsammans med en Förskollärare i Förskoleklass. Fritidshemmets didaktik är en av Pysslingen Skolors prioriterade strategier. Vi strävar därför efter att all pedagogisk personal har gemensamma studiedagar och är del av det samlade kvalitetsarbetet som är tydligt beskrivet i vår verksamhetsplan. Samtidigt belyser vi Fritidshemmets särställning som en oavkortat viktig del av skolans måluppfyllelse. Heldagslärande är en självklarhet. På MML fokuserar vi såväl på goda relationer med våra elever såväl som deras kunskapsutveckling. Studiemotivationen bland eleverna, i samtliga årskurser, är mycket hög.

Vi arbetar med Trivselledare på skolan varför fokus på trygghet och trivsel är en av våra hörnstenar. Det är därför av stor vikt att du är en person som aktivt vill skapa goda relationer till både elever och vårdnadshavare. Vi arbetar i en ömsesidig respekt varför god samtalston och vänligt bemötande är en självklarhet på skolan. Svordomar är t.ex. inte tillåtet. Vi medverkar till att utveckla våra elevers förmåga att ta ansvar och vill att våra elever ska se och känna att de kan lyckas - i samtliga ämnen!

Arbetstid/Varaktighet
Heltid 100%, semestertjänst som fritidslärare/-pedagog i fritidshem och delvis i klass. Tillsvidareanställning, sex månaders provtjänstgöring. På MML strävar vi efter en jämnare fördelning mellan könen. Vi lägger också stor vikt vid att de vi anställer har ett förhållningssätt som går i linje med montessoripedagogikens syn på barns lärande och miljön som en förberedd och viktig faktor.

Tillträde

Januari 2023, eller tidigare efter överenskommelse..

Lön
Individuell månadslön

Kollektivavtal

Almega Friskoleavtalet www.almega.se

Kontaktpersoner

Margaretha Eventhén, rektor margaretha.eventhen@montessorimondial.se tfn 046-16 30 41, Katharina Axskjöld, fritidsansvarig katharina.axskjold@montessorimondial.se tfn: 046-16 30 43 Tabarak Al-Khariki, skoladministratör 046-16 30 40

Fackliga kontaktpersoner
Centrala ombud Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund AcadeMedia, Kommunal.

Ansökan
Ref nr: Fritids 100 januari 23

Sista ansökningsdag 2022-12-10

Vänta inte med din ansökan. Vi påbörjar intervjuer vartefter ansökningarna inkommer. Tjänstetillsättning kan komma ske före annonsens utgång.

Arbetsgivare

Montessori Mondial Lund F-9

Post-/och besöksadress: Landgillevägen 39 A-E, 224 80 LUND

Skoladministration tfn: 046-16 30 40

montessorimondial.se

Mer info
Område Lund
Yrkesroll Utbildning, Fritidspedagog
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 dec 2022 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Montessori Mondial består av sju grundskolor varav tre med integrerad förskola. Skolorna bedriver en modern och resultatinriktad montessoripedagogik med specialistutbildade lärare och optimala lärmiljöer. Montessori Mondial finns i Kristianstad, Linköping, Lund och Stockholm. Montessori Mondial är en del av AcadeMedias grundskolor.