Strategic Account Manager till Kraftringen

Strategic Account Manager till Kraftringen

Drivs du av att bygga och utveckla långsiktiga relationer och lösningar och är dessutom resultatorienterad?

Är du redo att växla upp affärsmässigt, har ett starkt driv för att arbeta med en riktigt kraftfull och tilltalande portfölj av energirelaterade tjänster? I så fall kan du vara vår nästa talang inom just strategisk försäljning och komplexa lösningar till våra större nyckelkunder och partners!

Jobbet
Vi är glada och stolta över våra affärsmässiga framgångar i regionen - det visar att vårt erbjudande och vår kompetens är attraktiv på marknaden och att det finns goda möjligheter för oss att ta ytterligare marknadsandelar inom flera olika kundsegment.

En hållbar och effektiv energiförsörjning står högt upp på de flesta företags och organisationers prioriteringslista - oavsett om dessa befinner sig inom privat eller offentlig sektor.

Därför behöver vi nu stärka upp vår säljorganisation med en långsiktig och relationsbyggande Strategic Account Manager med särskilt fokus på att både etablera och utveckla komplexa kundrelationer i Syd.

Tillsammans med dina kompetenta och affärsmässiga kollegor kommer du att vara högst delaktig i Kraftringens fortsatta expansion. Du kommer att vara ute på fältet och proaktivt bearbeta och utveckla våra affärsmässiga relationer där kunderna kan vara inom industri, kommun, bygg- och fastighetssektor, utbildning samt privata och offentliga företag.

Du kommer arbeta på ett lösningsorienterat och konsultativt sätt och erbjuda dina kunder hela vårt produktutbud - alltifrån fjärrvärme till solceller och laddstolpar.

Tillsammans med våra kunder kommer du att skapa direkt mervärde och hållbarhet genom att agera förändringsdrivare. Du kommer bli en katalysator för en rad olika samverkans- och affärsutvecklande projekt och workshops. Tillsammans med våra kunder hjälper du dem att inte bara optimera sin energiförsörjning -utan även att bidra till samhällsnyttan utifrån ett hållbarhetsfokus.

Tjänsten är placerad på vårt nya, fräscha aktivitetsbaserade kontor i Lund. Kvällsarbete i form av olika kundevent förekommer liksom resor inom Skåne. Du ingår i teamet för Strategic Account Management och rapporterar direkt till försäljningschefen.

Vi söker dig som
  • Kan visa på flerårig erfarenhet och dokumenterat goda resultat av komplex tjänste-eller produktförsäljning inom B2B
  • Med fördel har erfarenhet från liknande roll inom energibranschen alternativt från industrin eller fastighetssektorn
  • Har erfarenhet av att självständigt driva hela säljprocesser från första kontakt till avslut
  • Har erfarenhet av att självständigt initiera och driva affärsutvecklande projekt tillsammans med större kunder och samarbetspartners
  • Stimuleras av en kontaktintensiv, proaktiv och projektledande roll med mycket frihet under ansvar
Om dig
  • Du är en uthållig relationsbyggare som trivs i en utåtriktad, övertygande och koordinerande roll
  • Du drivs av att upptäcka nya affärsmöjligheter samtidigt som du stimuleras av att hjälpa kunden att hitta de mest optimala lösningarna
  • Du är en aktiv lyssnare, har en pedagogisk ådra och kan med lätthet förstå - och föreslå olika tekniska lösningar
  • Du är en generös teamplayer som stimuleras av att dela kunskap med både kollegor, kunder och samarbetspartners
Upplysningar och ansökan
Du ansöker med CV och personligt brev. Vi arbetar med löpande urval och vi rekommenderar dig därför att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast den 25 november.

Har du vad som krävs och vill veta mer om tjänsten? Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Linda Billstrand, rekryteringskonsult, 0732-00 57 56 eller Christoffer Hällefors, rekryteringskonsult, 0702-00 25 90.

Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag.

Om oss
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och runt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)