Kraftringen söker Biträdande Säkerhetschef, Lund

Kraftringen söker Biträdande Säkerhetschef, Lund

Vi har en spännande tjänst som biträdande Säkerhetschef på Kraftringen i Lund. I en samhällsviktig offentlig verksamhet kommer du att utmanas och utveckla din kompetens tillsammans med kompetenta och härliga kollegor. Legala krav, affärsmässiga risker i en verksamhet som jobbar för att trygga vår samhällsnyttiga leverans skapar unikt behov av din kunskap om säkerhet. Ta chansen att ta din säkerhetsexpertis till nästa nivå och sök jobbet!

Ditt nya jobb
Som biträdande Säkerhetschef på Kraftringen får du möjlighet att arbeta både operativt och strategiskt samtidigt som du blir en viktig spelare i det pågående förändringsarbetet. Du får möjlighet att arbeta med övergripande säkerhetsfrågor samtidigt som du samordnar det systematiska arbetet inom områdena säkerhet, krisberedskap, brand och säkerhetsskydd. I jobbet ingår det övergripande ansvaret för kamerahantering och att stödja verksamheten i dessa frågor. Du kommer också att vara en viktig del av krisledningsarbetet och bör därför ha erfarenhet av att anordna och leda krisövningar. Du kommer att stödja verksamheterna i deras genomförande av risk- och säkerhetsanalyser samt följa upp beslutade åtgärder.

Som biträdande Säkerhetschef tillhör du i avdelningen för affärs- & verksamhetsutveckling. Du rapporterar till HSSE chefen Åsa Rosberg. För henne är det viktigt att du vågar fatta självständiga beslut samtidigt som du får stort eget mandat att driva och skapa systematik kring säkerhetsfrågorna på Kraftringen. Tjänsten är placerad på Kraftringens aktivitetsbaserade kontor i Lund. Tjänsteresor med övernattning kan förekomma.

Din profil
  • Du har gedigen kunskap inom säkerhetsområdet, kan skapa struktur och systematik i säkerhetsfrågorna
  • Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med säkerhetsfrågor i samhällsviktig verksamhet
  • Du har en eftergymnasial utbildning
  • Du har B-körkort
Om dig
  • Du är självgående och har förmåga att planera samt prioritera ditt dagliga arbete
  • Du har ett proaktivt förhållningssätt och brinner för att skapa engagemang kring säkerhetsfrågor
  • Du präglas av en stark vilja att uppnå resultat och nå uppsatta mål
  • Du är en skicklig kommunikatör och kan med lätthet skapa medvetenhet och lyfta säkerhetsfrågor i organisationen
Om Kraftringen
Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och drygt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se

Din ansökan
Du ansöker med CV och personligt brev. Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast, dock senast den 18 november.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta HSSE chef Åsa Rosberg, asa.rosberg@kraftringen.se

Om du har frågor om din ansökan kontakta Helena Liliendal Hansen rekryteringsspecialist på 072-322 12 24.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass 2 och därmed krävs svenskt medborgarskap för tjänsten. Notera att vi inte tar emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag.

Vi ser framemot din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)