Kraftringen söker Affärsutvecklare

Kraftringen söker Affärsutvecklare

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och drygt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster.

Läs mer på www.kraftringen.se

Verksamheten

Teamet inom affärsutveckling är en koncernövergripande avdelning med uppdrag att sammanhålla koncernens totala affärs- och produktutveckling. Vi är idag 9 medarbetare som i nära samverkan med våra kunder, ägare och partners arbetar fokuserat med att utveckla framtidens energilösningar.

Till vårt team söker vi nu en affärsutvecklare.

Arbetet innebär att du
 • Ansvarar för den strategiska färdplanen inom ett eller flera affärsområden, såsom värme/kyla, smart energianvändning, hållbara transporter eller kunden som energiproducent.
 • Självständigt och i samarbete med andra identifierar, initierar och driver affärsutveckling med syfte att utveckla Kraftringens affärsområden.
 • I samarbete med övriga enheter inom koncernen, framför allt Affär och försäljning, Marknad och kundupplevelse, undersöker och tillgodogör dig kundens behov kring nya tjänster och produkter
 • Strategiskt, tekniskt och ekonomiskt analyserar konkreta affärsidéer, samarbeten och projektupplägg.
 • Är behjälplig vid övriga förekommande arbetsuppgifter på avdelningen
Vi söker dig som
 • Har en akademisk utbildning inom teknik, naturvetenskap eller ekonomi.
 • Har ett affärsmässigt förhållningssätt med kunden i fokus och några års erfarenhet av affärsutveckling och att sätta upp olika business case.
 • Har relevant erfarenhet inom innovation och entreprenörskap samt dokumenterad erfarenhet av arbete inom dessa områden
 • Har erfarenhet av arbete inom energisektorn, gärna med utvecklingsinriktade arbetsuppgifter.
 • Gillar att arbeta både i team och självständigt.
 • Har en mycket god kommunikationsförmåga, då rollen är kontaktintensiv, såväl internt som externt.
 • Har lätt för att etablera och förvalta relationer med högt förtroende.
 • Har goda kunskaper i såväl svenska som engelska och uttrycker dig obehindrat i tal och skrift.
 • Är nyfiken, drivande och trivs med att verka i en starkt samhällsorienterad roll.
 • Ser kvalitet, lönsamhet, affärsmässighet och goda kundupplevelser som viktigt.
Varför Kraftringen

Utöver en anställning med utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter så innebär en tjänst hos oss en möjlighet att konkret vara med och påverka den hållbarhetsresa vårt samhälle står inför. Vi nöjer oss inte med att vara en etablerad spelare inom energibranschen utan vill hela tiden utveckla vår affär vilket erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling för våra medarbetare.

Ansökan & Upplysningar

Du ansöker med CV och personligt brev via vår hemsida www.kraftringen.se. Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar vi med Lernia. Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Rekryteringskonsult Lillemor Persson 0707-754207.

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- och drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Övrigt
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Lernia
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.