Kraftringen söker Affärsdriven Strateg inom Energi och Innovation

Kraftringen söker Affärsdriven Strateg inom Energi och Innovation

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för vår roll i det hållbara samhället genom att fokusera på lokala energilösningar med förnybar och resurseffektiv energianvändning och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och drygt 500 medarbetare. Vi skapar kundvärde genom att erbjuda lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster.

Läs mer på www.kraftringen.se

Verksamheten

Teamet affärs- och verksamhetsutveckling är en koncernövergripande avdelning med uppdrag att sammanhålla koncernens totala affärs- och verksamhetsutveckling. Vi är nära 30 medarbetare som tillsammans med kollegorna i koncernen samverkar med våra kunder, ägare och partners fokuserat på att utveckla framtidens energilösningar, produkter och tjänster utifrån ett kundvärdeperspektiv.

Till vårt team för Strategi och Analys söker vi nu en erfaren och driven strateg som brinner för framtidens energisystem, där kunden är alltmer delaktig. Förnybar energi, energilagring, eldistribution, efterfrågeflexibilitet är nyckelord, liksom systemtänkande där el, gas och värme spelar roll för att hitta hållbara lösningar utifrån kunders och intressenters drivkrafter. Vi söker en person som vill vara med på den spännande resan med att utveckla och driva Kraftringens agenda för framtidens hållbara energilösningar genom att skickligt balansera mellan strategiska analyser, kunskapssökande utvecklingsprojekt och affärsnära innovationssamarbeten.

Energibranschen står inför mycket stora och snabba omvälvande förändringar i omvärlden och där gränsen mellan det traditionella energibolaget och nya aktörer på marknaden utmanas alltmer. Vi på Kraftringen ser en tydlig och viktig förflyttning av vår roll till att verka som en samhällsbyggare med syfte att ta fram helhetslösningar inom energi, i nära samverkan med våra kunder, ägare och partners. Det strategiska arbetet med digitaliseringens möjligheter och utvecklingsområden relaterade till Kraftringens infrastruktur och affärer är därför en viktig aspekt av det strategiska arbetet.

Vidare ska du bidra till att utveckla våra nätverk med befintliga och potentiella samarbetspartners och beslutsfattare. Kraftringen bedriver idag ett påverkansarbete nationellt och inom EU som det finns möjligheter att utveckla. Du bygger nätverk inom akademi, med innovationsmiljöer och övriga offentliga aktörer för att både driva affärsnära projekt samt hitta andra långsiktiga samarbetsformer.

I din roll som Strateg för Energi och Innovation rapporterar du direkt till ansvarig chef för affärs- och verksamhetsutveckling, som också ingår i koncernledningen.

Bakgrund

Du har en akademisk utbildning inom relevanta områden, troligtvis inom naturvetenskap eller teknik. Du har flerårig erfarenhet av energiområdet och energifrågornas roll i samhället, med bevisad erfarenhet av omvärldsanalys och strategiarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av samarbete med akademi och samhälle, och att utveckla och driva agila projekt mellan olika aktörer. Vi är övertygade om att du har väldigt stort och genuint intresse av samhällsomvandlingen som pågår och vilka möjligheter samt utmaningar den medför.

Som person är du kommunikativ och trivs att agera i en kontaktintensiv miljö. Du är strukturerad och arbetar metodiskt med starkt eget driv. Du har en kreativ ådra och analytisk läggning och trivs bäst i en fri roll med stort ansvar, där resultat ska skapas i samklang med Kraftringens viljeriktning. Du är lösningsorienterad, positiv till din läggning och ser dig som en självstartare som lätt får andra med dig. Du är generös med din kunskap på ett prestigelöst sätt.

Ansökan & Upplysningar

Du ansöker med CV och personligt brev via vår hemsida www.kraftringen.se. Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar vi med Lernia. Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Rekryteringskonsult Lillemor Persson, 0707-754207 eller Linda Billstrand, 0732 00 57 56.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och det krävs godkänd register- och säkerhetsprövning, enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627)

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- och drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Lernia
Sista ansökningsdag 22 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.