Kraftringen söker Affärsdriven Strateg för Forskning och Innovation

Kraftringen söker Affärsdriven Strateg för Forskning och Innovation

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för vår roll i det hållbara samhället genom att fokusera på lokala energilösningar med förnybar och resurseffektiv energianvändning och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma och har cirka 300 000 energikunder och drygt 500 medarbetare. Vi skapar kundvärde genom att erbjuda lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster.

Läs mer på www.kraftringen.se

Verksamheten

Teamet affärs- och verksamhetsutveckling är en koncernövergripande avdelning med uppdrag att sammanhålla koncernens totala affärs- och verksamhetsutveckling. Vi är nära 30 medarbetare som tillsammans med kollegorna i koncernen samverkar med våra kunder, ägare och partners fokuserat på att utveckla framtidens energilösningar, produkter och tjänster utifrån ett kundvärdeperspektiv.

Till vårt team för Strategi och Analys söker vi nu en erfaren och driven strateg som brinner för att befinna sig i gränslandet mellan innovation och att vara nära affären. Vi söker en person som vill vara med på den spännande resan med att utveckla och driva Kraftringens innovations- och digitaliseringsagenda genom att skickligt balansera mellan kunskapssökande utvecklingsprojekt, affärsnära innovationssamarbeten och förändringsinitiativ i verksamheten.

Speciellt viktiga områden är digitaliseringens möjligheter och utvecklingsområden relaterade till Kraftringens affärer, utifrån fem prioriterade affärsområden. Energibranschen står inför mycket stora och snabba omvälvande förändringar i omvärlden och där gränsen mellan det traditionella energibolaget och nya aktörer på marknaden utmanas alltmer. Vi på Kraftringen ser en tydlig och viktig förflyttning av vår roll till att verka som en samhällsbyggare med syfte att ta fram helhetslösningar inom energi, i nära samverkan med våra kunder, ägare och partners.

Vidare ska du bidra till att utveckla våra nätverk med befintliga och potentiella samarbetspartners inom akademi, innovationsmiljöer och övriga offentliga aktörer för att både driva affärsnära projekt samt hitta andra långsiktiga samarbetsformer.

I din roll som Strateg för Innovation och Digitalisering rapporterar du direkt till ansvarig chef för affärs- och verksamhetsutveckling, som också ingår i koncernledningen.

Bakgrund

Du har en akademisk utbildning inom relevanta områden som ex naturvetenskap, teknik, samhällsvetenskap eller andra intressanta discipliner där teknik och människa möts. Det är meriterande om du har erfarenhet av samarbete med akademi och samhälle samt att du stor har vana vid innovation med fokus på kommersialisering. Troligtvis har du befunnit dig i gränslandet mellan akademi/näringsliv och innovationsföretag under många år. Det kommer krävas en gedigen erfarenhet av att rigga, utveckla och driva agila projekt mellan olika aktörer. Vi är övertygade om att du har väldigt stort och genuint intresse av samhällsomvandlingen som pågår och vilka möjligheter samt utmaningar den medför och tror du har god erfarenhet av energiområdet och energifrågornas roll i samhället.

Som person är du kommunikativ och trivs att agera i en kontaktintensiv miljö. Du är strukturerad och arbetar metodiskt med starkt eget driv. Du har en kreativ ådra och analytisk läggning och trivs bäst i en fri roll med stort ansvar, där resultat ska skapas i samklang med Kraftringens viljeriktning. Du är lösningsorienterad, positiv till din läggning och ser dig som en självstartare som lätt får andra med dig. Du är generös med din kunskap på ett prestigelöst sätt.

Ansökan & Upplysningar

Du ansöker med CV och personligt brev via vår hemsida www.kraftringen.se. Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar vi med Lernia. Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Rekryteringskonsult Lillemor Persson, 0707-754207 eller rekryteringskonsult Linda Billstrand, 0732 00 57 56.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och det krävs godkänd register- och säkerhetsprövning, enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627)

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- och drogtest på slutkandidat inför anställning.

Notera att vi inte tar emot ansökan via brev eller e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Lernia
Sista ansökningsdag 23 nov (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Lernia erbjuder tjänster inom bemanning, utbildning, jobbcoachning och organisationsutveckling på över 90 orter i hela Sverige.