Head of Finance till Imaweb Sweden AB, Lund

Head of Finance till Imaweb Sweden AB, Lund

Vill du leda arbetet på ekonomiavdelningen i ett välmående bolag med stabil tillväxt som tagit klivet och blivit en del av en marknadsledande europeisk koncern? Är du en coachande ledare som även vill vara med och implementera lokala såväl som koncerngemensamma tillväxtstrategier?

Imaweb Sweden AB (f.d. Fordonsdata), med kontor i Lund, utvecklar och säljer affärs- och säljstödssystem till fordonsbranschen. Bolaget sysselsätter ca 120 medarbetare och omsätter ca 150 mkr. Imaweb-koncernen är inne i en stark tillväxtresa i Europa med 13 bolagsförvärv de senaste 3 åren och en närvaro i 21 länder.

I rollen som Head of Finance är du ytterst ansvarig för ekonomin och rapporteringen i bolaget. Till din hjälp har du 4 medarbetare i teamet. Du rapporterar till VD och Group CFO och sitter med i den svenska ledningsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Leda och fördela arbetet på ekonomiavdelningen
 • Coacha och utveckla medarbetarna
 • Årsbokslut och årsredovisning
 • Budget, prognos och analys
 • Rapportering till koncern
 • Implementera processer och rutiner
 • Ansvar för skatte- och avgiftsredovisning
Kvalifikationer och erfarenhet:

För att klara rollen bra så tror vi att du har haft en ledande roll på en ekonomiavdelning tidigare, gärna i en internationell miljö. Din ledarstil kännetecknas av ett coachande förhållningssätt och erfarenhet från IT-branschen och/eller konsultverksamhet är ett plus.

Personliga egenskaper:

Imaweb Sweden AB drivs stabilt och med en stor dos hjärta och vi tror att du också är sådan som person. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer med din grupp likväl som med bolagsledningen och nyckelpersoner på koncernnivå. Du är noggrann men också handlingskraftig med förmåga att utveckla och implementera arbetsprocesser. Du är skarp i analys, ser samband i verksamheten och kan kommunicera dessa på ett förtroendeingivande sätt.

Vad erbjuder företaget dig?

Ett framgångsrikt IT-bolag som genomsyras av en familjär och inkluderande stämning. Imaweb Sweden AB är måna om att vara en stabil leverantör och arbetsgivare. Relationerna med både kunder och anställda är långvariga och att driva en bra personalpolitik står högt på agendan.

Placeringsort: Lund, Hedvig Möllersgata 6

Om Imaweb Sweden AB:

Imaweb Sweden AB (fd Fordonsdata) är ett IT-företag med lång erfarenhet av utveckling och implementering av bl a det egna affärssystemet Kobra II för fordonsbranschen. Företaget grundades 1991 och har sedan dess haft en expansiv utveckling. Imaweb är marknadsledande i Sverige och deras system finns hos ca 550 kunder och används av ca 9000 dagliga användare. Fr o m 2022 är bolaget en del av den marknadsledande europeiska Imaweb-koncernen och kan erbjuda kunderna en produktportfölj med en mängd olika IT-lösningar för återförsäljare, generalagenter och verkstäder.

Läs mer på imaweb.com/sv/

I denna rekryteringsprocess samarbetar Imaweb Sweden AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Pontus Lasson på 070 166 08 38 eller pontus.lasson@meritmind.seIntervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Setill att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Head of Finance
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)