Ekonomichef till Individuell Människohjälp- IM i Lund

Ekonomichef till Individuell Människohjälp- IM i Lund

IM är en svensk organisation som bekämpar fattigdom och utanförskap genom bistånd, fair trade och integration. Vi tar ställning mot orättvisor och för medmänsklighet. Arbetet utgår från de mänskliga rättigheterna och utformas som hjälp till självhjälp. IM grundades 1938 och är religiöst och partipolitiskt obunden. Vi arbetar i tretton länder inklusive Sverige.

IM har under året gjort en översyn av sin organisation för att stå bättre rustad för framtiden vad gäller såväl arbetssätt som kostnadsbas.

En ny strategi med nya arbetssätt och en organisationsmodell med omdefinierade roller kommer att introduceras 2019.
Mot denna bakgrund söker vi en ny ekonomichef.

Vill du som är mån om andra människor vara en del av något meningsfullt? Vill du vara med och göra skillnad för utsatta människor? Då har du nu chansen att komma in i en spännande organisation och göra nytta från dag ett.
Till huvudkontoret i Lund söker nu IM en ekonomichef som kommer ansvara för ekonomi, IT samt administration. Tjänsten är placerad i nya lokaler centralt beläget och du rapporterar till IMs generalsekreterare.

Vad erbjuds du?

Som IMs ekonomichef ingår du i ledningsgruppen och har 10 personer som rapporterar direkt till dig. Du blir en viktig del i utvecklingen av organisationens nya strategi och arbetssätt.

I rollen ligger ett övergripande ansvar för det långsiktiga strategiska utvecklingsarbetet med målet att ha en hållbar finansiell utveckling som skapar förutsättningar för tillväxt.
Som ekonomichef erbjuds du här en bred roll med många kontaktytor där du är ansvarig för budgetplanering och har ett nära samarbete med verksamhetscheferna vad gäller verksamhetsplanering.
Dina medarbetare ser fram emot ett nära samarbete där du fungerar som bollplank och svarar för utveckling, ledning och samordning.

Vem söker vi?

Vi söker dig som tar dig an denna utmaning med en känsla av stolthet. Du som har flerårig erfarenhet av arbete inom ekonomiområdet i en komplex verksamhet. Du är civilekonom eller motsvarande, gärna med redovisningsinriktning. Meriterande är om du suttit i internationell miljö och där även IT-frågor varit en del av ansvaret.
Du har erfarenhet av att leda medarbetare och din bakgrund och ditt stora intresse har du inom redovisning.
För att trivas i rollen ser vi att du har erfarenhet från förändrings- och utvecklingsarbete. Som person är du kommunikativ, strategisk och analytisk och ser möjligheter framför problem. Omgivningen känner snabbt förtroende för dig och du gör alltid det lilla extra för att teamet ska utvecklas tillsammans.

Hur gör jag nu?

I den här rekryteringsprocessen samarbetar IM med Mpya Finance. Vi jobbar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag via www.mpyafinance.se. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson 0706-555730, johanna.andersson@mpya.se eller Per Cato 0703-009729, per.cato@mpya.se
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 23 sept (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!