Manlig elevassistent / personlig assistent

Manlig elevassistent / personlig assistent

Vi söker just nu två manliga personliga assistenter åt en trevlig pojke i Lund vardagar kl. 9:00 till ca 15:00. Under läsåret är arbetsplatsen för det mesta i pojkens träningsskola. Som assistent är du med honom i skolan och hjälper honom med det han ska göra och lära sig. Det handlar mest om grundläggande färdigheter som kommunikation och vardagskunskap, där du som assistent följer och stöttar honom i sin utveckling.

Som personlig assistent är du pojkens förlängda arm. Din uppgift är att hjälpa honom i sin dagliga livsföring, dvs. med sin personliga hygien, med vardagen i skolan och allt annat som kan bli aktuellt under hans vardag. Du arbetar med att få pojken så delaktig som möjligt i allt som görs.

Om Dig

Du har erfarenhet av barn eller är intresserad av barns utveckling. Arbetet kräver lyhördhet och mycket tålamod och samtidigt stort engagemang från din sida eftersom Du även ska stimulera pojken att lära sig nya saker. Du måste kunna balansen mellan att hjälpa honom med det han inte kan göra och samtidigt uppmuntra honom att göra saker och ting själv. Det är ett aktivt arbete, där din glädje av barn går hand i hand med ditt engagemang för barnet. Det är du som måste vara initiativtagare och motivera honom. Eftersom pojken även har motoriska problem och behöver stöttas, måste Du vara stark och vid god fysisk hälsa.

Du behöver vara rökfri, får inte använder parfym och får inte komma till arbetet med kläder som har varit i kontakt med djur. Vid erbjudande om anställning krävs att du visar upp ett utdrag från polisens belastningsregister.

Du måste behärska felfri svenska, eftersom pojken själv inte kan kommunicera.
Mer info
Kontaktperson Tanja Talarek
Email Mejla Tanja Talarek
Område Lund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Vård & Omsorg
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.hrspersonligassistans.se
Sista ansökningsdag 7 apr (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HRS Personlig Assistans ger personlig assistans enligt ett individuellt upplägg. Ingen arbetsplats är den andre lik. Assistenter väljs ut efter den funktionshindrades behov, önskemål och livsstil. Mer finns att läsa på vår webbsida www.hrspersonligassistans.se