Verkstadschef till Hedin Bil i Lund

Verkstadschef till Hedin Bil i Lund

Om rollen

Vi söker en verkstadschef till vår personbil och transportbilsverkstad i Lund. Som Verkstadschef är du ansvarig för den dagliga driften av verkstaden och vår reservdelsavdelning, det övergripande ansvaret handlar om att skapa en effektiv och trygg verkstad genom att upprätthålla och utveckla befintliga rutiner. En viktig del i tjänsten handlar om skapa förutsättningar för en hög kundnöjdhet.

I rollen ingår omsättnings, beläggnings- och resultatansvar för verkstaden och att driva verkstaden mot uppställda mål och nyckeltal.

Mycket fokus ligger på ledarskapet och ansvar för hela anställningscykeln - från rekrytering, ledning och fördelning av arbetet, resurs- och kompetenssäkring, utveckling- och engagemang av personal och lönesättning - till att upprätta hålla en trygg och regelmässig arbetsmiljö. Du har också ansvar för kapitaltillgångar såsom bilar, verktyg utrustning och maskiner.

Vår verkstad är auktoriserad på 10 varumärken. Du har fullt personalansvar för en grupp kompetenta och duktiga medarbetare som består av

6 mekaniker och 2 tjänstemän och du rapporterar direkt till Platschefen på anläggningen.

Din profil

Du som söker skall vara motiverad av utmaningar och att driva verksamhet, samt vara stimulerad av en roll där du får möjlighet att utveckla och ta fullt ansvar. För att lyckas i rollen bör du ha en fordonsteknisk utbildning i grunden och flera års erfarenhet från fordonsbranschen. Vi ser gärna att du har minst 2 års erfarenhet av en chefsroll och det är meriterande är om du också tidigare varit verkstadschef eller liknande. Du skall vara en positiv och social ledare som kan skapa ett starkt och framgånsrikt lag.

Stor vikt läggs vid din personlighet, och det är viktigt att du är intresserad av att arbeta med utveckling av såväl processer och arbetsrutiner som utveckling av dina medarbetare i teamet. Du drivs av att entusiasmera andra och skapa en bra teamkänsla.

Du har goda allmänna datorkunskaper och det är väldigt meriterande om Du har kunskaper i affärssystemet Kobra, samt har kunskap om Cabas och garantihandläggning.

Innehav av B-körkort är ett krav.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 17 mars 2021 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För drygt 30 år sedan, 1985 grundade far och son, Ingemar och Anders, Hedin Bil i Borås. Då hade bolaget 40 anställda och sålde 800 fordon årligen. När vi snabbspolar fram till idag ser vi att Hedin Bil är Nordens största privatägda bilåterförsäljare och finns i hela landet, och i Norge och Belgien. Numera ägs Hedin Bil av Anders Hedin Invest-koncernen där bland annat bolag som Klintberg & Way, Mabi Rent och Tuve Bygg återfinns. Sammanlagt har koncernen ca 3 300 anställda och beräknas omsätta 24,5 miljarder SEK under 2019.