Bostadsrättsekonom i Lund

Bostadsrättsekonom i Lund

Trivs du med att arbeta i en konsultativ, ansvarsfull och utåtriktad roll där du har helhetsansvaret avseende redovisning och ekonomi? HSB söker en bostadsrättsekonom som ser fram emot att ta nästa steg och utvecklas i sin yrkesroll.

Då vi arbetar med löpande urval vill vi gärna få din ansökan snarast. Vi behandlar din ansökan konfidentiellt.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i huvudsak med löpande redovisning, bokslut, budget och deklarationer för bostadsrättsföreningar. Du har kontinuerlig kontakt med styrelsen i respektive förening och är föreningens bollplank i ekonomiska frågor. Som bostadsrättsekonom på HSB Skåne får du stort ansvar och en varierande, rolig och social roll. I uppdraget ingår att närvara vid styrelsemöten och presentera till exempel budget och bokslut, vilket ofta sker på kvällstid. Som ekonom kommer du även exempelvis hålla i utbildningar för kunder.

Kvalifikationer

Du har ekonomiutbildning på högskolenivå och god erfarenhet av kvalificerad redovisning och bokslutsarbete. Du har goda kunskaper vad gäller affärssystem, Excel och PowerPoint.

Personliga egenskaper

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och HSB Skåne söker en jordnära och stabil person som har stort intresse för både ekonomi och människor. Du har lätt för att samarbeta och är kommunikativ, tycker om att bygga relationer och har ett utpräglat affärs- och servicetänk. Du är duktig på att prioritera och gillar ordning och reda, har stort eget driv, har en analytisk förmåga och har sinne för både humor och allvar.

Vi erbjuder

HSB Skåne satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose kundernas behov. Verksamhetsidén är att utveckla attraktiva boendemiljöer genom nyproduktion av bostäder, genomföra ombyggnationer och reparationer samt tillhandahålla ett brett utbud av förvaltningstjänster för bostadsrättsföreningar. Vi arbetar ständigt med vårt varumärke och i detta ingår att vi har en kompetent och motiverad personal som trivs på sin arbetsplats. Därför satsar vi mycket på internutbildning, trivselaktiviteter och att miljön är så innovativ som möjligt. HSB Skåne har 160 medarbetare som verkar i 17 kommuner i Skåne. Marknadsområdeskontor finns i Lund, Eslöv, Ystad, Hässleholm och Kristianstad.

HSB ger dig möjlighet till ett spännande och självständigt arbete i en organisation som utgår från den kooperativa grundidén och samverkan med våra medlemmar. HSBs jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår.
Mer info
Kontaktperson Cornelia Håkansson
Telefon 046-2108552
Email Mejla Cornelia Håkansson
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HSB är en av Sveriges största och mest anrika fastighetsförvaltare.
Visionen är att vara den aktör som har det bästa anseendet hos alla intressenter när det gäller boendet och våra kärnvärderingar Engagemang,
Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan ska vara tydliga. Uppdraget är att i samverkan med medlemmarna skapa det goda boendet.
Riksförbundets verksamhetsidé är att stödja föreningarna genom att under
HSBs gemensamma varumärke, driva samordning inom effektivitet och tillväxt samt stärka HSBs roll i samhället.
Läs mer om HSB på www.hsb.se och HSB som arbetsgivare på www.hsb.se/jobba-hos-oss