Chef Drift & Utveckling Lantbruk

Chef Drift & Utveckling Lantbruk

Kort om tjänsten

Som chef för lantbruket på Häckeberga Säteri i Skåne har du alla förutsättningar att bygga upp en affärsmässig verksamhet: 800 ha odlad mark, 200 ha betesmark, 100 dikor i ekologisk drift och en ledning som vill ha utveckling. Fokus ligger på att utveckla nötköttsproduktionen i synergi med växtodlingen.

Sökord: lantmästare, driftschef, förvaltare, lantbruk, gård, jordbrukare, lantbrukare, nötkött, köttproduktion, bonde, farmer, farming, landbrug, landbrugsdrift, landbrugsledelse, driftsleder, inspektør, forvalter, agrarøkonom, kødproduktion, oksekød.

Om verksamheten

Häckeberga Gods ligger mellan Dalby och Skurup ett par km sydöst om Genarp. Godset omfattar 4 600 ha, varav 2 700 ha skog, 1 400 ha åker och bete, resten är vatten, tomt och övrig mark. Godset förvaltas av ett driftsbolag, Häckeberga Säteri AB.

Driftsinriktningarna är Skog, Lantbruk, Jakt, Fastighetsförvaltning, Uthyrning av Bostäder och Lokaler samt Upplevelser. På godset finns 15 medarbetare. Häckeberga Säteris affärsidé är att ta vara på och utveckla godsets alla resurser på långsiktigt bästa sätt. Läs mer på www.hackeberga.se

Mer om tjänsten

Tillsammans med fyra anställda driver du den konventionella och ekologiska växtodlingen samt nötköttsproduktionen på Häckeberga. Nötköttsproduktionen startades 2016 som ett led i Häckebergas utveckling från växtodlingsgård till djurgård. Du som blir ansvarig på denna tjänst får stor möjlighet att fortsättningsvis bygga upp verksamheten.

I tjänsten ingår ansvar för det strategiska affärsbyggandet, det operativa arbetet på lantbruket samt personal. Du har egen budget och rapporterar till Häckebergas VD och ägare Henrik Tham. Du sitter med i ledningsgruppen där du har fullt rapporteringsansvar för ditt affärsområde.

Tillträde är planerat till oktober/november 2018, eventuellt tidigare. Bostad finns att tillgå på gården.

Din profil

Du kan lantbruk och nötköttsproduktion.
Troligen är du lantmästare och har arbetat som driftschef eller andreman ca 5 år. Det viktiga är att du är extremt sugen på att bygga upp en verksamhet!

Du är en modern ledare med förmåga att få dina medarbetare med dig. Du sätter upp mål, planerar verksamheten, ser till att medarbetarna finns på rätt plats med rätt förutsättningar och du deltar självklart i det dagliga arbetet. Du arbetar tydligt, strukturerat och affärsmässigt, skriver rapporter, kommunicerar med myndigheter och håller presentationer vid behov.

Du pratar och skriver svenska eller skandinaviska och du använder utan problem engelska när det behövs.

Ansökan

Du är välkommen att söka tjänsten via Dreamworks hemsida, www.dreamwork.com med bifogat CV och personligt brev. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot några ansökningar via mail. Vi arbetar med löpande urval, sök gärna tjänsten redan idag och senast 30 juni.
Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lena Lilliér på Dreamwork 040-660 12 17, alternativt lena.lillier@dreamwork.com
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Livsmedel
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Dreamwork
Sista ansökningsdag 30 juni (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn's Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s "Entrepreneur of the Year". Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001.