Svenska kyrkan, Lunds Pastorat söker controller

Svenska kyrkan, Lunds Pastorat söker controller

Brinner du för ekonomi och analysarbete och söker din nästa utmaning i en ny spännande controllertjänst? Trivs du med frihet under ansvar samtidigt som du ges möjligheten att kunna utveckla och påverka din roll? Vill du dessutom bli en viktig del av ett engagerat och härligt team med en stabil arbetsgivare i ryggen? Läs då gärna mer om tjänsten!

På uppdrag av Svenska kyrkan, Lunds Pastorat söker vi nu en controller till en nyinrättad roll i verksamheten som vill vara med på deras fortsatta resa och utveckling av deras ekonomiavdelning. Du kommer att tillhöra Lunds Pastorat som är centralt beläget i Lund där man sitter i trivsamma lokaler i Lunds äldre kvarter. Du ansluter till ett trevligt och kompetent team om fem kollegor, som tillsammans värnar om en hög trivsel och god gemenskap på arbetsplatsen och där balans mellan arbete och privatliv värdesätts.

Om arbetsgivaren
Med Närvarande - Bedjande - Försonande som ledord tar Svenska kyrkan i Lund nya steg inför framtidens utmaningar. Svenska kyrkan i Lund är ett pastorat med 7 församlingar, 1 domkyrka, 14 kyrkor, 3 kapell, och 2 förskolor och ett kansli. Dessutom har vi Sjukhuskyrka, Familjerådgivning och Diakonicentral. Här finns drygt 200 anställda och en mängd ideella medarbetare, varav drygt 130 förtroendevalda. Kyrkorådet har det övergripande ansvaret och all verksamhet leds av domprosten. I varje församling finns församlingsråd och församlingsherde. Kyrkogårdsavdelningen inom Lunds pastorat ansvarar för begravningsverksamheten och innefattar tolv kyrkogårdar, två kapell och ett nybyggt krematorium. På vår kyrkogårdsavdelning har vi ca 70 anställda. Vi är en kyrka med gudstjänsten i centrum och vi finns i livets alla skeden; vid dop, konfirmation, vigsel och begravning.

Om tjänsten
Ett omväxlande arbete i ett positivt arbetsklimat väntar på dig och din kompetens är en saknad pusselbit som kommer göra skillnad. Då tjänsten är nyinrättad i verksamheten kommer det att finnas goda möjligheter till såväl utveckling såsom påverkan inom ditt ansvarsområde. Du kommer in i ett spännande skede där du inledningsvis till stor del kommer arbeta mot kyrkogårdsverksamheten men även övriga pastoratets verksamhetsområden ingår i rollen. Du blir således en viktig del av pastoratets verksamhetsstöd samt ett värdefullt bollplank till ekonomichefen.

Vidare förväntas du även ge stöd och rådgivning till chefer och medarbetare ute i verksamheten. Det är därför viktigt att du känner glädje i att ha många kontaktytor i ditt arbete där du agerar stöd och bollplank i dessa sammanhang. I övrigt kommer dina arbetsuppgifter i huvudsak att innefatta;
  • Ekonomisk analys och uppföljning
  • Ekonomisk styrning och planering
  • Budgetarbete
  • Kartläggning av resurser och nyckeltal
Tjänsten är på heltid med kontorsarbetstider, måndag - fredag, där flextid tillämpas. Organisatoriskt är du direkt underställd ekonomichefen.

Om dig
Du har en för tjänsten relevant högskoleutbildning samt några års yrkeserfarenhet från liknande arbete.Vidare är du van att arbeta i en ekonomiroll där du har erfarenhet av att självständigt arbeta inom ditt ansvarsområde. Du har en för tjänsten relevant högskoleutbildning samt några års yrkeserfarenhet från liknande arbeteVidare är du van att arbeta i en ekonomiroll där du har erfarenhet av att självständigt arbeta inom ditt ansvarsområde. Du har en analytisk ådra samt brinner för att kartlägga, analysera samt följa upp ditt ekonomiarbete och skapar dig därigenom enkelt en förståelse för hur verksamhetens resurser och nyckeltal används och hänger ihop med ekonomin.

För att trivas i rollen ser vi att du är strukturerad och kommunikativ i ditt förhållningssätt. Du motiveras av självständigt arbete och trivs med att initiera och driva processer på egen hand. Vidare har du en naturlig fallenhet för att skapa och utveckla goda relationer samt är social och pedagogisk i din person. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på effektivt sätt och är mån om att upprätthålla givna tidsramar.

Du uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete inom andra politiskt styrda- och/eller idéburna organisationer. Att du delar Svenska kyrkans värdegrund, har en god IT-vana med erfarenhet av arbete i olika ekonomisystem förutsätter vi.

Vi erbjuder dig
Du erbjuds ett omväxlande och utmanande arbete i en ny roll med mycket goda utvecklingsmöjligheter i en stabil organisation. Med stor frihet under ansvar ges du möjligheten att påverka, driva och utveckla såväl ditt eget som ekonomiavdelningens arbete. Kulturen på arbetsplatsen präglas av en god gemenskap i en positiv och trevlig arbetsmiljö där man tillsammans värnar om en hög trivsel. Detta är en roll för dig som trivs i en organisation där det ges utrymme för hela dig och där det förväntas och ges möjlighet till att vara med och utveckla arbetssätt och processer. Goda möjlighet till kompetensutveckling i form av utbildningar, nätverkande och kunskapsutbyten är andra positiva inslag i rollen.

Placering & start
Tjänsten är placerad centralt i Lund där man sitter i trivsamma lokaler. Tillträde för tjänsten är enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvariga Anna Reiz eller Daniel Hilvardén på telefonnummer 040-6434840 alternativt via mail: info(at)futureandfriends.se

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 20 dec 2019 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För oss är framtiden viktig och vänskap är något vi håller högt. Vi är ett modern rekryterings- och bemanningsföretag.