Teletekniker med inriktning larmteknik

Teletekniker med inriktning larmteknik

Försvarsmakten söker en teletekniker med huvudinriktning Teknisk Bevakning (larmteknik) till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS avdelning i Revingehed.

FMTIS är Försvarsmaktens strategiska ledningsförband och utgör fundamentet för Försvarsmaktens ledningsförmåga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet består huvudsakligen av att självständigt genomföra driftsättningar, underhållsarbete (service) och mindre installationer (utökningar) på våra tekniska bevakningssystem.

Inom Försvarsmakten används ett flertal larm och CCTV-system såsom RCO, Milestone och Axis med flera, samt system framtagna av FMV. I tjänsten ingår även att medverka vid anbudsberäkning samt stödja kunden vid projektering. Arbetet utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar. Beredskap samt resor kan förekomma.

Du måste vara beredd på att delta i systemstödsresor i utlandet.

I anställningen ingår även att genomföra arbetsuppgifter som sker på hög höjd.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:
  • utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
  • träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter
  • flexibel arbetstid samt 35 semesterdagar per år för dig som är över 40 år
  • möjlighet att göra läkarbesök på arbetstid samt viss ersättning för läkemedel och besök
  • extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer

För tjänsten erfodras 3-årig gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. För att kunna hantera arbetsuppgifterna har vi även som krav att du har god fysik, då en del arbeten kan innebära klättring i master och torn. Vi vill också att du har god datavana och lägst B-körkort.

Meriterande kunskaper

Du bör ha erfarenhet av något eller flera av ovan nämnda system eller motsvarande. Vi ser det som meriterande om du även har kunskaper inom IT/nätverk samt kännedom om Försvarets utrustningar. Även militär grundutbildning är meriterande.

Personliga egenskaper

Som person är du öppen, serviceinriktad och trivs med många kundkontakter. Vi lägger stor vikt vid din personlighet och ser att du som person är säkerhetsmedveten, gillar att jobba i lag och har förmågan att se möjligheter.

Övrigt

Placeringsort Revingehed.

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Befattningen är civil med krigsplacering i Försvarsmakten.

Inom Försvarsmakten benämns tjänsten Teleingenjör.

Tillträde enligt överenskommelse.

Under provanställningen kommer läkarundersökning samt behörighetsutbildning "Torn- och mast" att genomföras för arbete på hög höjd med krav på godkänt resultat. Repetitionsutbildning för behörighet "Torn- och mast" genomförs därefter årligen.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Projektsamordnare Syd Torbjörn Mellberg 070-525 17 24.

Avdelningschef Ulf Persson 046-36 86 67.

Sektionschef Janne Ylioja 046-36 81 52.

Fackliga företrädare

OFR/ O Anders Wallinder

OFR/ S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

SACO Pär Lohman

Samtliga nås vi växel 019-393500

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 25 okt 2019 (7 dagar kvar)