Teknisk chef till Södra Militärregionen (MR S)

Teknisk chef till Södra Militärregionen (MR S)

Välkommen att tjänstgöra i Regional stab vid MR S
Är du intresserad av logistikplanering och uppföljning inom såväl insats som förbandsproduktion på regional nivå? Vill du bidra till utvecklingen av teknisk tjänst för MR S förband? Då kan du vara den vi söker! Tillsammans skapar vi förutsättningarna för förbanden inom MR S att lösa sina uppgifter.

Om avdelningen
I din befattning om teknisk chef ingår du, tillsammans med avdelningschef, stabsläkare, utbildningssjuksköterska, transportofficer, försörjningsofficer och försörjningshandläggare, i logistikavdelningen(J4) vid MR S stab.

Avdelningen funktionsleder logistiken för MR S 11 HV-bataljoner och fem utbildningsgrupper samt deltar i försvarsplanering och utvecklingsarbeten i samverkan med militära och civila aktörer inom och utanför Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som teknisk chef är din huvudsakliga uppgift att planera, samordna och funktionsleda den tekniska tjänsten inom Organisationsenheten
MR S.

För att lösa ditt uppdrag kommer du sammarbeta med kollegor inom avdelningen, stabens övriga avdelningar, utbildningsgrupper, stödjande LogE vid garnisoner inom MR S, kollegor på övriga militärregioner samt befattnigshavare i HKV.

Du kommer att arbeta administrativt i FM-stödsystem PRIO och LIFT för att följa upp och stödja MR S fem utbildningsgrupper, insatsverksamhet och stab.

Övriga arbetsuppgifter är bl.a. att handlägga ärenden inom logistik-och försörjningsområdet, framtagning av resursbehov och logistiklägesbild, delta i planerings- och utvecklingsuppgifter och remissarbeten inom staben samt biträda chefen J4 inom dennes ansvarsområden.

I din roll som teknisk chef är du stabsmedlem vilket innebär att du även kommer få bidra till samordning och stöd till andra delar av staben och till funktioner ute i militärregionen. Du kommer att bli krigsplacerad i Regional stab. Resor med övernattning förekommer i tjänsten. I dina huvudsakliga arbetsuppgiter ingår att:
 • Ansvara för och funktionsleda teknisk tjänst
 • Följa upp teknisk status på regionens materiel
 • Utvärdera och utveckla funktionsområdet teknisk tjänst inom OrgE
 • Stödja avdelningschef med underlag till rapporter och i orderarbete
Kvalifikationer
 • Officer, Specialistofficer
 • God kunskap om teknisk tjänst inom FM
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • B-körkort.
Meriterande
 • Teknisk officersexamen OF 1-2/OR 7-8
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens system för teknisk tjänst, LIFT och PRIO
 • Erfarenhet av arbete med teknisk tjänst på regional nivå eller motsvarande
 • Goda kunskaper i FM materielprocess
 • Erfarenhet av stabstjänst inom logistik på taktisk nivå eller förbandsnivå
 • Erfarenhet av arbete i ISUS och SWECCIS samt god förmåga att hantera Microsoft Office
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående med stor drivkraft och bra samordnings- och samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande, noggrann och lösningsfokuserad.

Du är engagerad och delar med dig av din kunskap för att tillsammans med övriga medarbetare vidareutveckla funktionen.

Du trivs i en miljö som ständigt utvecklas och uppskattar omväxlingen mellan att arbeta självständigt och i samarbete med kollegor.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt är kommunikativ och känner dig bekväm i att förträda avdelningen internt och externt.

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns.
Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta
Avdelningschef Ewa Persson, 0708478442

Fackliga representanter
OF, Thomas Johansson
OFR/S, Sena Seladin
SEKO, Sven-Erik Borg
SACO, Maria Iglesias
Samtliga nås via växeln, 046-36 80 00

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställnig
Sysselsättningsgrad: Heltid
Placering: Södra Militärregionen (MR S). Logistikavdelningen (MR S J4)
Arbetsort: Revingehed
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter. C MR S med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Läs mer om Södra militärregionen här.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 sept 2021 (38 dagar kvar)