Stabsassistent till Regional stab vid Södra Militärregionen (MR S)

Stabsassistent till Regional stab vid Södra Militärregionen (MR S)

Välkommen att tjänstgöra i Regional stab vid MR S

Chefen Södra Militärregionen leder och ansvarar för planering och genomförande av regionala nationella operationer inom Militärregion syds område. MR S söker nu en stabsassistent för att stödja staben i administrativ planering, genomförande och uppföljning av dessa uppgifter.

Tjänsten riktar sig främst till dig som tjänstgör/har tjänstgjort i Försvarsmakten och vill prova nya arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad i nivå OR1-3.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten kommer du att få stödja staben i deras arbete, det innebär bland annat att du kommer ge stöd i stabens processer med hantering av inkommande och utgående information i flera ledningssystem såväl öppna som hemliga. Du kommer förbereda och se till genomförande och efterarbete vid möten, konferenser och besök. Arbetet innebär även att ge stöd i administrativa uppgifter och kommendantur samt att bidra redaktionellt vid framtagning av ordrar, rapporter och planer.

I din roll som stabsassistent är du stabsmedlem vilket innebär att du även kommer få bidra till samordning och stöd till andra delar av staben och till funktioner ute i Militärregionen. Du kommer att bli krigsplacerad i Regional stab.

Kvalifikationer
Genomförd värnplikt, GMU eller aspirantutbildning.
Erfarenhet av att hantera Microsoft Office applikationer (Office 2010 och senare).
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska.

Meriterande kvalifikationer
Dokumenterad/meriterad kunskap och erfarenhet av att arbeta i Microsoft SharePoint miljö
Tidigare erfarenhet av stabstjänst i bataljon, brigad, högre stab eller motsvarande.
Signalskyddsutbildning.
Erfarenhet av Försvarsmaktens IT applikationer.
Körkort och militärt förarbevis.
God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska.
Genomfört internationell tjänst i någon av FM operationer eller kunskap och erfarenhet om FM operationer och insatser.

Personliga egenskaper
De egenskaper vi söker generellt innefattar bl a ansvarskänsla och omdöme, samarbetsförmåga, tempoväxlingsförmåga, noggrannhet, utvecklings- och resultatfokus samt analysförmåga. Du ska vara stresstålig och dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen J3, mj Thomas Johansson, 070-521 52 79
Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist: Martin Beckman, 072-9841118.

Regionala staben vid MR S
Är ett krigsförband lokaliserat till Revingehed. Staben består av kontinuerligt tjänstgörande officerare samt civila tjänstemän.

Chefen för Södra Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen.

Södra Militärregionen omfattar de geografiska länen: Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne.

Övriga krav
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Befattningen är placerad i Revingehed
Tillträde enligt överenskommelse.
Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Välkommen med din ansökan senast 2019 02-03. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga representanter
OF, Johan Sjökvist
OFR/S, Sena Seladin
SACO, Christel Juhlin
SEKO, Tony Borg
Samtliga nås via växeln på 046-36 80 00
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 3 feb (17 dagar kvar)
Visa var