Planeringsofficer totalförsvar/mobilisering till Planeringsavdelningen Södra Militärregionen

Planeringsofficer totalförsvar/mobilisering till Planeringsavdelningen Södra Militärregionen

Planeringsavdelningen ansvarar för planeringen av C MR S uppdrag och uppgifter både inom produktion och insatsplanering. Planeringen omfattar hela Södra militärregionen verksamhetsområde. Inom avdelningen hanteras mestadels planering på 2-5 års sikt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som planeringsofficer är din huvudsakliga uppgift att planera och samordna totalförsvarsarbetet mellan försvarsmakten och civila myndigheter inom C MR S markterritoriella ansvarsområde.

I tjänsten ingår även att delta i stabens samverkan med andra civila aktörer. Övriga arbetsuppgifter är bl.a. att delta i planeringsuppgifter inom staben och biträda Planeringschefen inom dennes ansvarsområden.

Kvalifikationer
  • Examen specialistofficersutbildning/ officersprogram
  • B-körkort
  • Vana av arbete inom planeringslag
Meriterande
  • Kännedom om civila myndigheters organistaion och ledning.
  • Erfarenhet av stabstjänst på taktisk nivå eller förbandsnivå.
  • Kunskap om Försvarsmaktens beredskaps- och mobiliseringssystem.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • Kunskap om Försvarsmaktens insatsverksamhet.
  • Förmåga att arbeta i ISUS och SWECCIS samt god förmåga att hantera Microsoft Office.
Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som planeringsofficer krävs bl a ansvarskänsla och omdöme, samarbetsförmåga, tempoväxlingsförmåga, noggrannhet, utvecklings- och resultatfokus samt analysförmåga. Du ska vara stresstålig och dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Befattningen är i nivå OR7

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.

Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid

Arbetsort: Revingehed

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Lön: Individuell lönesättning

För upplysningar om befattningen kontakta:

Upplysningar om tjänsten lämnas av mj Hans Evefalk, 046-36 84 74

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

HR-specialist rekrytering, Linus Eliasson 0723-843531

Fackliga företrädare:

OF Thomas Johansson

OFR/S Sena Seladin

SACO Maria Iglesias

SEKO Sven-Erik Borg

Samtliga nås via växeln på 046-36 80 00

Sista ansökningsdag: Välkommen med din ansökan senast 2021-05-17. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Södra Militärregionen (MR S) är ett krigsförband och en Organisationsenhet där Chef och Stab är lokaliserad till Revingehed. Organisationen består av Chef med stab, fem utbildningsgrupper för utbildning och stöd av hemvärn samt ca 7000 hemvärnssoldater organiserade i elva bataljoner och ett antal fristående enheter.

Chefen för Södra Militärregionen med regional stab leder underställda förband, samverkar med regionala och lokala aktörer, leder säkerhets- och underrättelsetjänsten samt stödjer operativ- och taktisk chef som löser uppgift inom regionen. Militärregionen löser uppgifter i fred, kris och krig.

Södra Militärregionens organisation och verksamhetsområde omfattar de geografiska länen Östergötland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Blekinge och Skåne. Utbildningsgrupp och hemvärn finns i varje län.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Övrigt, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 17 maj 2021 (6 dagar kvar)