Accountant med controllerintresse till Exensor i Lund

Accountant med controllerintresse till Exensor i Lund

Söker du en utvecklande och ansvarsfull roll på en trevlig arbetsplats där möjlighet till ett balanserat familje- och arbetsliv ses som en självklarhet? Då kan detta vara en tjänst för dig. Detta är ett perfekt karriärsteg för dig som är trygg i din redovisning och vill ta steget mot en mer controllerinriktad roll i en internationell miljö.

Vi söker en nyfiken och positiv person som drivs av att förbättra och förändra rutiner och processer. Exensor har redan startat planeringsarbetet för att byta det nuvarande ekonomisystemet Axapta och implementera Oracle. Som Accountant kommer du att spela en mycket viktig roll för en lyckad implementation och förväntas därefter agera Super User för Oracle samt utbilda och stödja dina kollegor i koncernen. Tjänsten är ny och till en början stöttar du upp på redovisning vid en föräldraledighet, och sedan lämnar du tillbaka merparten av dessa arbetsuppgifter, för att fokusera mer på controlling, analys och utveckling av Oracle. Du tillhör ekonomiavdelningen och rapporterar till CFO. Exensor sitter i ljusa, trevliga lokaler i Sankt Lars parken i Lund.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Bokföring för Exensor Group
 • Avstämningar
 • Månadsbokslut
 • Implementering av Oracle
 • Rapportering av moms och skatt
 • Leverantörsreskontra
 • Rapportering av löneunderlag till outsourcingpartner
 • Kontakt med banker och andra samarbetspartners
 • Projektcontrolling
 • Adhocanalyser
 • Verksamhetsprojekt
 • Övrig administration
Bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete som vill gå mot en mer controllerinriktad roll. En tänkbar bakgrund är att du har börjat som redovisningskonsult eller revisorsassistent, och nu vill du ta nästa steg i din karriär. Vidare har du ett systemintresse och är van vid affärs- och rapporteringssystem samt Excel. Du behärskar svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Vem söker vi?

För att trivas och lyckas i rollen är din personlighet mycket viktig. Du är positiv, nyfiken och serviceinriktad och är van att kavla upp ärmarna och hugga i där det behövs. Vidare är du ansvarstagande och noggrann och trivs med varierande arbetsuppgifter, och du stimuleras av att utbilda personer. Du är analytiskt lagd och drivs av att förändra och förbättra. Sist men inte minst är du prestigelös med en social personlighet och har lätt för att samarbeta och kommunicera med olika funktioner.

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Exensor med Mpya Finance. Du ansöker på mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på telefon 0703-755075 eller mail kristina.bennet@mpya.se

Vi ser fram emot ditt intresse!

Exensor Technology is a world leading supplier of Networked Unattended Ground Sensor (UGS) Systems providing tailored sensor solutions to customers all over the world. Our services and solutions are offered to (Defence) Military as well as Homeland Security organizations and tailored to fit each customer specific requirements.

Exensor Technology is a subsidiary of BERTIN TECHNOLOGIES and a company of the CNIM GROUP. Bertin Technologies acquired 100% of Exensor in July 2017 and relies on its long history of innovation to develop, produce and market innovative systems and equipment worldwide. Based in Paris region, the group is highly active worldwide. www.bertin-technologies.com.

The CNIM GROUP designs, develops and manufactures turnkey industrial solutions with high technological content and provides expertise, services and operating capability in the areas of the Environment, Energy, Defense and High Technology. CNIM manages projects and sells equipment throughout the world. CNIM is backed by a stable family shareholder base that underpins its future development. The Group employs 2,500 staff and had revenues of €539.9 million in 2016, 54.6% of which was from exports. CNIM is listed on the Euronext Paris stock exchange. www.cnim.com.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 11 okt (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!