Applikationsingenjör sökes till EnginSoft i Lund!

Applikationsingenjör sökes till EnginSoft i Lund!

EnginSoft, grundat 1984, är en av Europas största återförsäljare av simuleringsmjukvara för ingenjörer. Mjukvarorna som vi arbetar med är etablerade på världsmarknaden, av mycket hög kvalitet och har normalt unika funktioner. Våra konsulttjänster lever i symbios med mjukvaruförsäljningen och är också mycket viktiga för oss. Våra kunder uppskattar vår tekniska bredd och nivå liksom leveranssäkerhet och kundfokus. Genom åren har vi aktivt deltagit i mer än 60 internationella forsknings- och utvecklingsprojekt och dessa hjälper oss att utveckla vår kunskap ytterligare.

EnginSoft Nordic, grundat 2006 på Ideon Science Park, Lund, ansvarar för försäljning av mjukvaror och tjänster i de nordiska länderna. Företaget etablerades med fokus på optimering (modeFRONTIER) och har successivt expanderat utbudet av tjänster och mjukvaror. Bland våra kunder återfinns både lokala och flera av Nordens mest kända bolag.

Med anledning av vår expansion söker vi nu en utåtriktad applikationsingenjör, gärna med några års erfarenhet av beräkningar!

Om tjänsten:
 • Du genomför presentationer och demonstrationer av olika programvaror
 • Du följer och stöttar nya kunder med deras pilotprojekt
 • Du stöttar nya och befintliga kunder med programvarusupport, utbildningar och liknande proaktiva aktiviteter
 • Du stöttar säljteamet med teknisk kvalificering av olika företags behov och rekommenderar bästa matching mot våra produkter
 • Beroende på din bakgrund, intresse och fallenhet arbetar du med konsult- och forskningsprojekt på vårt kontor eller hos kund.
Vi är ett internationellt bolag och har ett nära samarbete med våra kollegor i Europa. Förutom kollegorna i Lund så tror vi att dina kollegor i Köln och Bergamo blir extra viktiga för dig.

Din profil:
 • Du gillar tekniska beräkningar och har arbetat med några av de vanliga kommersiella mjukvarorna.
 • Du är lyhörd och har lätt för att kommunicera med människor, individuellt liksom i grupp.
 • Du är ”service minded” och får energi av att hjälpa andra.
 • Du är självgående, prestigelös och du trivs med att förmedla dina kunskaper.
 • Du är strukturerad och gillar att hålla många bollar i luften.
 • Du behärskar engelska flytande i tal och skrift.
Din ansökan:

Om du känner igen dig vill vi komma i kontakt med dig snarast möjligt. I den här rekryteringen samarbetar vi med Roi Rekrytering och du ansöker genom att klicka ”Sök tjänst” senast den 30 juni 2018. Ansökan och CV lämnas på engelska. Observera att vi ej tar emot ansökningar via e-post!

För vidare information kring tjänsten hänvisas till Håkan Strandberg, VD på EnginSoft Nordic AB, h.strandberg@enginsoft.se.

Hjärtligt välkommen med din ansökan!

Läs mer om oss här enginsoft.com
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 juni (10 dagar kvar)