AML Advisor

AML Advisor

Har du en stark analytisk förmåga och kunskaper inom penningtvättsregelverk? Trivs du i en föränderlig miljö där du tillsammans arbetar med dina kollegor för att nå uppsatta mål? Då kanske du är en av våra nya specialister inom KYC och
AML i Lund!


Vi behöver nu stärka upp det team som arbetar med frågor och kundärenden inom området KYC, Know Your Customer och AML, Anti Money Laundering. Vi tillhör Customer Service Delievery (CSD) Sverige och har som ansvarsområde att säkerställa att information kring KYC är uppdaterad. Vi samarbetar mycket med andra enheter i banken så som Compliance och Risk och högt värderar ett gott samarbete mellan enheterna. AML-området är i en ständig förändring, vilket gör att vi i teamet är inblandade i många olika projekt.

Som specialist inom KYC och AML kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter bli att hantera kunduppgifter och säkerställa att vi har tillräcklig dokumentation kring bankens befintliga kunder. Detta för att säkerställa att vi lever upp till de lagar och regler som finns inom området. Dina arbetsuppgifter innefattar att kontakta kunder per telefon och ställa kompletterande frågor. Du analyserar dokumentation som du får av kund för att kunna skriva en sammanfattning med din bedömning och få ärendet godkänt av Quality Control avdelningen. Då AML är ett område med ständig förändring är det viktigt att anpassa vårt arbetssätt och kontinuerligt lära oss av det.

Du arbetar i ett lokalt team men har mycket kontakt och samarbete med kollegor i övriga länder för att skapa de bästa förutsättningarna för banken.

Vad erbjuder vi?
Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och våra affärer. För dig som vill växa både personligt och professionellt ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig. Vi ger dig möjlighet att bygga din karriär i banken, och erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

Vem är du?
För att trivas i den här rollen tror vi att du gillar att arbeta med mycket kundkontakt och administrativa uppgifter. Du bör ha en analytisk förmåga och kan kommunicera väl via telefon och i skrift till kunder. Du är ansvarsfull och gillar att arbeta i ett högt tempo och har förmågan att prioritera rätt mellan olika arbetsuppgifter. Vi söker dig som är ansvarstagande och initiativtagande, du låter inte arbetsuppgifter ligga olösta utan tar tag i dem med en positiv och lösningsorienterad attityd. Då vi arbetar i team är det viktigt att du är duktig på att samarbeta och trivs när du får diskutera frågor med dina kollegor och tillsammans ser till att möta deadlines, samtidigt som du ansvarar för att driva ditt eget arbete.

Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och kunskap om penningtvättsregelverk är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. Fler språk är meriterande. En god förmåga att snabbt sätta sig in i nya IT-system kommer skapa bästa förutsättningar för att lyckas i arbetet.

Är du intresserad?
Tveka inte att höra av dig till Tajeb Aleshekir, Team Lead, CSD Retail Banking Sweden, +46 (0)721-47 99 30 om du har några frågor.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.danskebank.se/karriar
Sista ansökningsdag 6 feb 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som en av Nordens största banker letar Danske Bank efter rätt personer som vill vara med på vår resa mot att bli den mest tillförlitliga finansiella partnern. Vår ambition är att skapa värde för våra kunder, såväl privatkunder som företag och institutioner.

Danske Bank växer snabbt i Sverige, där vi är en utmanare på bankmarknaden, och vi vill därför anställa de mest ambitiösa personerna som vill vara med och bidra till vår drivna och inkluderande kultur. Vårt huvudkontor ligger i Köpenhamn och vi har 19 500 anställda i 16 länder, varav 1 500 i Sverige.