Redovisningschef till Consafe Logistics AB i Lund

Redovisningschef till Consafe Logistics AB i Lund

Consafe Logistics är Europas ledande leverantör av lagerhanteringssystem. Vi levererar tillförlitliga, flexibla och smarta lösningar som skapar konkurrensfördelar för våra kunder över hela världen.
Med hjälp av vår expertis inom lagerhantering och ett starkt kundfokus levererar vi hållbara lösningar som passar alla lager, oavsett volym och komplexitet. Vi fokuserar på att optimera kundernas verksamhet och i kombination med mjukvaruutveckling i världsklass, ger det dig en konkurrenskraftig fördel. Det har vi gjort sedan 1978.
Consafe Logistics-koncernen har 400 anställda och huvudkontoret är placerat i Lund. Vi arbetar med våra globala kunder via våra lokala kontor i Sverige, Norge, Danmark, Nederländerna, Polen och Storbritannien. www.consafelogistics.com

Vill du som nyfiken och hungrig redovisningsekonom vara med på Consafe Logistics digitaliseringsresa? Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna i internationell miljö, och som är redo att leda ett redovisningsteam i ett bolag som befinner sig i en spännande förändringsfas. Consafe Logistics är ett bolag med stark framåtanda där alla hjälps åt och arbetar mot gemensamma mål. Du blir ansvarig för 4 personer och rapporterar till CFO.

Consafe söker dig som vill driva redovisningsteamet i en dynamisk miljö där du jobbar nära dina kollegor och CFO. Du blir ansvarig för redovisningen för koncernens största bolag Consafe Logistics AB samt de mindre verksamheterna Consafe Logistics Group AB och Consafe Logistics Holding AB.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Månads- och årsbokslut
  • Rapportering
  • Leda och utveckla redovisningsgruppen
  • Ansvarig för årsredovisning för ovan bolag
  • Ansvarig koncernredovisning/konsolidering
  • Transfer Pricing
  • Hantering av outsourcad payroll
  • Hantering av Cash pool
  • Kontakt med revisorer
  • Deklarationer
  • Driva förbättringar och effektiviseringar i arbetssätt för redovisningsavdelningen
  • Delaktighet i övriga projekt som berör redovisningsavdelningen
Vad erbjuds du?

Företaget har en intressant tid framför sig och du kommer att få goda möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av interna processer och rutiner för att skapa en effektiv hantering, uppföljning och rapporteringsstruktur. Företaget står inför ett systembyte där du blir högst involverad tillsammans med Controllers och IT. Kanske vill du som sitter som revisor idag ta steget och ansvara för en redovisningsavdelning?

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen har du minst 5-10 års erfarenhet av yrket och har eftergymnasial utbildning i grunden. Du har flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna med bakgrund från revision. Du är senior i din roll som redovisningsekonom och skapar dig snabbt en överblick samtidigt som du brinner för det du gör. Rätt personlighet är viktig i denna roll. Här välkomnas nyfikenhet, egna idéer och ett genuint intresse för ledarskap.

Ditt ledarskap grundar sig i ett tydligt och coachande förhållningssätt och du har en god kommunikativ förmåga. Därtill bidrar du med engagemang och stabilitet samt en drivkraft i att förbättra, förenkla och effektivisera.

Hur gör jag nu?

Vi jobbar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag via www.mpyafinance.se. I den här rekryteringsprocessen samarbetar Consafe Logistics AB med Mpya Finance. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Johanna Andersson 0706-555730, johanna.andersson@mpya.se eller Per Cato 0703-009729, per.cato@mpya.se
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Redovisningsekonom, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 14 okt (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!