Sales Manager – Cellevate AB

Sales Manager – Cellevate AB

Cellevate AB utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer nanomaterial anpassade för applikationer inom life-science. Företaget har hittills utvecklat och påbörjat kommersialisering av en produktlinje avsedd för biologisk grundforskning och preklinisk läkemedelsutveckling där strukturen hos en nanofiberväv används för att efterlikna strukturen hos bindväv. Bolagets produkter säljs framför allt till forskare på akademiska institutioner, forskningsinstitut och läkemedelsföretag där produkternas egenskaper innebär att forskarna kan få mer relevanta resultat från sin biologiska cellforskning i ett tidigare skede.

Cellevate söker nu en Sales Manager för att initiera och utveckla nya affärsmöjligheter samt vidareutveckla affärsrelationer och samarbeten med vår befintliga kundbas globalt. Som Sales Manager kommer du att ansvara för hela försäljningsprocessen, från början till slut, i tätt samarbete med övrig säljkår och teknikavdelning. Dina ansvarsområden kommer i huvudsak att innefatta:

  • Initiera nya affärsmöjligheter samt utveckla Cellevates befintliga kundbas.
  • Definiera, följa upp och rapportera försäljningsprognos och budget för dina kunder.
  • Initiera och samordna utvecklingsprojekt baserat på förfrågan och krav från kund och marknad.
  • Beräkna och förhandla pris och offerter samt svara för prissättning och underlag för tillverkningsprognoser.
  • Delta i, och initiera, marknadsevent, konferenser och kundträffar samt utbilda kunder om våra produkter.

För att lyckas i rollen tror vi att du har 5–10 års erfarenhet av teknisk försäljning till biologisk forsknings- och/eller läkemedelsindustri. Vidare ser vi det meriterande med teknisk bakgrund som exempelvis högskoleexamen med teknisk inriktning inom biologi, bioteknik, kemi, nanoteknik eller motsvarande. Du bör ha arbetat med ett ERP-system, besitta goda kunskaper i Office samt behärska svenska och engelska på affärsnivå. B-körkort är ett krav.

Som person är du strukturerad, målorienterad, självgående, kundfokuserad, besitter mycket god kommunikationsförmåga och kan leverera högkvalitativa resultat i varje given situation.

Tjänsten innebär resor med övernattningar. Tjänsten är baserad i Lund men annan ort att utgå ifrån kan eventuellt diskuteras. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

För mer information om Cellevate AB gå till www.cellevate.com

Vi tillämpar löpande urval, dock med sista ansökningsdatum 2019-02-25. För mer information om tjänsten, eller för att lämna in din ansökan, kontakta oss på career@cellevate.com

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Maximilian Ottosson
Email Mejla Maximilian Ottosson
Område Lund
Yrkesroll Försäljning, Teknik & Ingenjör, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.cellevate.com
Sista ansökningsdag 25 feb (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cellevate är ett nanomaterialföretag från Lund som utvecklar nästa generations cellodlingssystem. Genom en unik tillverkningsprocess tillverkar vi porösa nätverk av nanofiber med vilka strukturen hos bindväv efterliknas. Celler som odlas i dessa nätverk, för grundläggande biologisk- eller läkemedelsforskning, har möjlighet att proliferera och interagera med varandra i tre dimensioner till skillnad från celler som odlas i tvådimensionella monolager. Detta har i sin tur visats påverka en rad olika funktioner, såsom t.ex. hur dessa celler utrycker vissa gener och protein eller metaboliserar vissa läkemedel.

På Cellevate har vi applicerat dessa material i en produktlinje för cellforskning som vi i dagsläget säljer, och vårt mål är att förse forskare med bättre in-vitromodeller, för mer relevant data och framgångsrik forskning!