Clinical Project Manager

Clinical Project Manager

”Vi vill rädda patienter med allvarliga cancer- och autoimmuna sjukdomar. Vi fokuserar på immunonkologi - det starkast växande läkemedelssegmentet - och drar nytta av den väletablerade antikroppstekniken för att designa nya målmedicinska läkemedel.”, säger VD Göran Forsberg.

Tjänsten som Clinical Project Manager

Vi söker en erfaren CPM som ska koordinera arbete gentemot olika CRO och övriga parter involverade i våra kliniska prövningar. Arbetet innebär många kontakter både internt och externt med internationella CRO/samarbetspartners/forskargrupper samt myndigheter, vilket ställer höga krav på god kommunikationsförmåga, en förståelse för olika kulturer, samt en stor diplomatisk förmåga. Tjänsten är på heltid, tillsvidare och med tillträde efter överenskommelse.

Profil

Vi söker en person med flera års erfarenhet av arbete med kliniska prövningar och en vana att arbeta med internationella kontakter. Cantargia bedriver till stor del sin verksamhet i en virtuell miljö och det är därför viktigt att du är duktig på att kommunicera och har en stark drivkraft med förmåga att ta egna initiativ. Då företaget är i en mycket aktiv fas där nya kliniska aktiviteter planeras och håller på att initieras så måste du vara självständig och trivas med att ha en samordnande roll i ett team med externa partners.

Kvalifikationer och erfarenheter
 • Akademisk examen inom naturvetenskap/medicinska vetenskaper, alternativt lång erfarenhet inom området
 • Flerårig arbetslivserfarenhet inom life science
 • Flerårig erfarenhet av arbete med kliniska prövningar
 • Erfarenhet av att arbeta med internationella kontakter
 • Erfarenhet av urval och kontraktering av underleverantörer / CRO
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
 • Erfarenhet av projektledning i mindre företag/CRO är meriterande
 • Erfarenhet av Microsoft Office, gärna Microsoft Project
 • Erfarenhet inom onkologi, inflammation alt. autoimmuna sjukdomar är en fördel
 • Vi ser även gärna att du har erfarenhet från arbete med bioanalys av läkemedel och biomarkörer.
Kompetenser
 • Ta egna initiativ, arbeta självständigt, fatta snabba och tydliga beslut
 • Stark förmåga att organisera, planera och genomföra aktiviteter enligt uppsatta mål
 • Strukturera information samt skriva klart och tydligt
 • Vara en lagspelare med god förmåga att samarbeta
 • Duktig på att skapa och bibehålla goda relationer med samarbetspartners och kollegor
 • Förmåga att snabbt kunna adaptera till nya förutsättningar
 • Ha en positiv attityd, engagemang, och ett eget driv
I rollen använder du din erfarenhet av arbete med kliniska studier för upphandling av tjänster från CRO/konsulter samt för att koordinera arbetet med CRO och övriga involverade. Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, däribland internationella CRO/samarbetspartners/ forskningskliniker, vilket ställer höga krav på kommunikation samt på din diplomatiska förmåga.

Då företaget är litet måste du ha en “can do” attityd och inte vara rädd för att kavla upp ärmarna. Samtidigt som du är självständig är du också en proaktiv lagspelare. Du kommer att rapportera till bolagets VP Clinical Development.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
 • Planering, initiering, koordinering och uppföljning av kliniska aktiviteter
 • Upphandling och kontakter med CROs/konsulter inom klinisk utveckling
 • Omvärldsbevakning - övergripande uppdatering kring relevanta aktiviteter inom GXP, regulatory affairs, pharmacovigilance m m.
 • Delta i konferenser och presentera forskningsresultat
Övrigt

Tjänsten är placerad på kontoret i Medicon Village i Lund och innebär visst resande till möten med CRO, underleverantörer och kliniker, både inom och utom Sverige. Lämplig bostadsort är Lund med omnejd.

Möjligheter

Cantargia har som målsättning att utveckla läkemedel som kan bli en viktig del av framtidens cancerbehandling samt inom autoimmuna/inflammatoriska sjukdomar. Du får möjlighet att arbeta i ett litet entreprenörsdrivet läkemedelsföretag, som ligger i forskningsfronten inom immunonkologi och vars forskning kan komma att göra stor skillnad för patienter med bl.a. icke-småcellig lungcancer och bukspottkörtelcancer. Cantargia har flera spännande projekt på gång och du kommer att ha ett internationellt nätverk.

Kontaktinformation

För ytterligare information om tjänsten, kontakta gärna Lars Thorsson, VP Clinical Development, Cantargia AB (lars.thorsson@cantargia.com)

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Dock senast 2019-06-03. Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post. I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering.

Mer info
Område Lund
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Hälsa & Sjukvård, Medicinsk forskning & Laboratorieverksamhet
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cantargia AB bildades 2009/2010 och är ett forskningsbaserat bioteknikföretag som bedriver forskning och utveckling av antikroppsbaserad terapi mot svåra sjukdomar. Bolaget har specialiserat sig på behandling riktad mot målmolekylen IL1RAP (Interleukin-1 Receptor Accessory Protein) som har potential att användas för ett flertal olika cancerformer samt autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar.

Cantargias vision är att utveckla och säkra den nya generationens målstyrda läkemedel mot IL1RAP som en viktig del av morgondagens mer effektiva cancerbehandlingar. Visionen omfattar också att utveckla nya produktkandidater med potential att behandla även autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar.

Cancer är en av de vanligaste dödsorsakerna och står för cirka 20 procent av dödsfallen i västvärlden. Globalt diagnostiseras årligen fler än 14 miljoner människor med cancer och fler än 8 miljoner mister livet genom cancerrelaterade sjukdomar. Trots betydande framsteg inom behandling och diagnostik finns ett stort behov av nya behandlingsmetoder.

Originalupptäckten från forskargruppen bakom Cantargia var att den specifika målmolekylen IL1RAP fanns på cancerstamceller från patienter med leukemi men inte på normala stamceller i benmärgen. I efterföljande forskning har Cantargia visat att IL1RAP även uttrycks på cancerceller i ett stort antal cancersjukdomar. I det projekt inom Cantargia som har kommit längst utvecklas antikroppen CAN04 som är dubbelverkande, den bekämpar cancer både genom aktivering av immunförsvaret och genom att blockera signaler som driver tumörtillväxt. Under den initiala utvecklingen har Cantargia valt att fokusera på icke-småcellig lungcancer och pankreascancer och den kliniska utvärderingen påbörjades under 2017 och befinner sig nu i fas 2.

Cantargia är listat på Nasdaq Stockholms huvudlista. Bolaget består idag av 9 personer och engagerar ett stort antal konsulter och samarbetspartners. Cantargia ligger på Medicon Village i Lund. För ytterligare information om Cantargia, se företagets hemsida, www.cantargia.com.