Research Scientist Preclinical Development

Research Scientist Preclinical Development

Camurus is Swedish research-based pharmaceutical company committed to developing and commercializing innovative and long-acting medicines for the treatment of severe and chronic conditions, including opioid dependence, pain, cancer and endocrine disorders. New drug products are based on our proprietary FluidCrystal drug delivery technologies with the purpose to deliver improved quality of life, treatment outcomes and resource utilization. The company’s share is listed on Nasdaq Stockholm under the ticker “CAMX”. For more information, visit camurus.com.

Vi stärker vår organisation och rekryterar en

Research Scientist Preclinical Development

I den här positionen kommer du att rapportera till Director, Preclinical Development och vara en del av Preclinical Development-teamet i Lund.

I rollen som research scientist kommer du att vara ansvarig för interna prekliniska studier, vilket bland annat innefattar att designa studier efter projektets övergripande mål och enligt gällande etiska tillstånd. Du koordinerar aktiviteterna kring de prekliniska studierna mellan prekliniska teamet, vår farmaceutiska avdelning och analysavdelningen. Du deltar även i det praktiska genomförandet av studier, och ansvarar för att utvärdera resultaten, skriva studierapporter och presentera data i projektgruppen.

Kandidatprofil
För att lyckas i den här rollen tror vi att du har en BSc eller MSc i biomedicin, biologi, farmakologi eller liknande, kombinerat med relevant erfarenhet. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta i ett prekliniskt labb och har designat, genomfört och rapporterat prekliniska studier. Vi vill att du har praktisk erfarenhet av in-vivo-modeller och om du dessutom arbetat med farmakokinetiska beräkningar och statistisk analys är det mycket meriterande.

Du håller hög kvalitet i ditt arbete, har förmåga att samarbeta över teamgränser och är motiverad och intresserad av att se resultat av det du gör. Du är ansvarstagande och har en hög etisk medvetenhet. Som person är du organiserad och van vid att arbeta efter deadlines. Du är positiv, flexibel och lösningsorienterad samt visar stort engagemang för ditt arbete.

Då koncernspråket är engelska, samt att rapportskrivning sker på engelska, är det viktigt att du behärskar språket på en professionell nivå.

Möjligheten för dig
Detta är ett ypperligt tillfälle att börja arbeta i ett dynamiskt företag, under en väldigt spännande period av tillväxt. Rollen erbjuder en dynamisk, internationell arbetsmiljö och företagskultur, med möjlighet för individuell utveckling.

Camurus har ungefär 125 medarbetare, med huvudkontor i Lund. Företagskulturen drivs av innovation, tätt samarbete internt och externt, ägarskap från alla, kvalitet, och passion för att realisera våra idéer och mål.

Om du har några frågor kring tjänsten, kontakta Marie Ylitolva Henriksson, Director Preclinical Development på marie.ylitolva.henriksson@camurus.com

Ansök så snart som möjligt, dock senast den 5 januari.

Read more about how Camurus will process your personal details here.
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)