Utvecklingsingenjör / Designingenjör till Phase Holographic Imaging i Lund

Utvecklingsingenjör / Designingenjör till Phase Holographic Imaging i Lund

Har du erfarenhet av utvecklingsarbete med främst elektronik, mekanik eller optik? Vi söker dig som har god erfarenhet av att utveckla tekniskt avancerade produkter. I denna nyckelroll har du stor möjlighet att göra din röst hörd och påverka företagets arbete, i alla led från utveckling och produktion till eftermarknadsstöd.

Om tjänstenDet här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att företaget har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och företaget en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företagetInom medicinsk forskning och utveckling används celler för studier av bakomliggande mekanismer samt behandling av sjukdomar. PHI är ledande i utvecklingen av avancerad mikroskopi för just studier av cellers beteende över tid. Bolagets instrument, HoloMonitor M4, kan följa cellers aktivitet över flera dagar och därigenom analysera bland annat rörelse, hastighet, utseende och beteende. Tack vare sin storlek kan M4 placeras inuti en s.k. inkubator, där temperatur och fukt är optimala för cellernas trivsel, och där vår unika tekniska lösning möjliggör mätningar utan tillsats av kemisk reagens.

Sedan det första serietillverkade instrumentet introducerades 2011 erbjuder bolaget idag ett komplett system för kvantitativ långtidsanalys av levande celler, som kringgår flera nackdelar hos traditionella mätmetoder. PHI förser den medicinska forskningen med lättanvända forskningsinstrument som används i kampen mot cancer och andra folksjukdomar.

ArbetsuppgifterSom utvecklingsingenjör har du en nyckelroll i företagets design- och framtagning av nya produkter men även i förbättringsarbetet med de produkter som idag är ute på marknaden. Du arbetar med elektronik, mekanik och optik för att utveckla nuvarande och kommande produkter inom avancerad digital mikroskopering. Vidare arbetar du med test och mätning i projekten och dokumenterar sådant arbete med tydlighet. Du ansvarar för tilldelade projekt och ger stöd åt kollegor samt tillsammans med service- och applikationsingenjörer till kunder och distributörer. I din roll arbetar du även med att projektleda konsulter och andra externa aktörer. Arbetet utförs huvudsakligen på plats i Lund, men resor i samband med besök hos produktions- och samarbetspartners förekommer med viss regelbundenhet.

Formella krav
  • Relevant teknisk utbildning från universitet eller högskola
  • Erfarenhet/förståelse för ett eller flera områden inom elektronik, mekanik eller optik
  • Erfarenhet av projektledning, gärna mot externa aktörer
  • Erfarenhet av kvalitets- och processtyrt arbete
  • God datorvana, framförallt i Windowsmiljö och god förståelse för något eller några CAD verktyg
  • Flytande engelska och svenska, såväl skriven som talad
  • B-körkort
  • Tidigare arbetserfarenhet med kretskonstruktion (starkt meriterande)
Som person är du kunnig, noggrann, prestigelös och flexibel. Du tycker om bredd i arbetet och är bra på att proaktivt identifiera och lösa problem som bidrar till förbättringar i produkter och processer. Då du förstår vikten av struktur och ordning i ditt arbete är du metodisk, systematisk och planerar uppgifterna innan du sätter igång. Du har ett logiskt angreppssätt, föredrar att lita på data och tar dig an problem ur ett vetenskapligt och analytiskt perspektiv. Du är samtidigt också kvalitetsmedveten och förstår vikten av att dokumentera ditt arbete. Du är mån om organisationen och kan sätta din egen agenda åt sidan för att bidra till organisationens framgång.

Övrig information
Start: Omgående
Plats: Lund
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Utvecklingsingenjör, Högskoleingenjör, Civilingenjör, Elektronik, Mekanik, Optik, CAD, Elektroteknik, Life Science, Design, Test, Produktion, Lund, Malmö
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!