Teamledare / Projektledare till Software Point

Teamledare / Projektledare till Software Point

Har du erfarenhet av projektledning inom IT och söker nya utmaningar? Har du dessutom erfarenhet av ledarskap och trivs i en roll där du får arbeta operativt? Software Point söker en Teamledare till deras team i Lund. Här får du möjlighet att arbeta med personalansvar och projektledning med kunder inom bland annat hälso- och sjukvård och livsmedelsbranschen.

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Software Point.

Om företagetSoftware Point är en ledande leverantör av Laboratory Information Management System (LIMS) i Nordeuropa. Bolaget har levererat innovativa LIMS- och biobanklösningar till mer än 500 stora och små laboratorier till de flesta branscher inom den offentliga och privata sektorn, bland annat hälso- och sjukvård, läkemedel, bioteknik, energi, miljö, mat, skog, förpackning, stål och kemisk industri. Servicen omfattar hela applikationens livslängd, inklusive leverans, support, utbildning och rådgivning.

Bolaget har fem kontor i Norden och tillhör det globala bolaget LabVantage Group. Som anställd på Software Point garanteras du omväxlande arbetsuppgifter och många spännande möten med människor och du erbjuds stora möjligheter att påverka ditt eget arbete.

ArbetsuppgifterSom teamledare på Software Point har du ett helhetsansvar för teamets leverans och service mot Software Points kunder och arbetar både operativt och strategiskt. Rollen innebär personal och budgetansvar för ett team om åtta kollegor som arbetar i roller som System Specialist, Service Manager och Software Designer. Du säkerställer att alla i teamet mår bra och har rätt förutsättningar för att lyckas i sina roller. Du ansvarar även för löpande uppföljningar, fakturering, tidrapportering och resultat. I dina arbetsuppgifter ingår även projektledning med fokus på resursplanering, budget och upprättande av projektplaner. Teammedlemmarna arbetar löpande i olika kundprojekt av olika karaktär och projektteamen kan variera i storlek, men består vanligtvis av en projektledare och en lösningsarkitekt tillsammans med ett antal systemspecialister och utvecklare allt efter behov. I rollen som teamledare stöttar du arbetet med alla teamets kunder och har kontakt med andra teamledare inom Software Point och är engagerad kring utveckling och effektivisering. Tjänsten innefattar också visst resande.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Erfarenhet av projektledning inom IT
  • Erfarenhet av ledarskap, meriterande med erfarenhet av personalansvar
  • Grundläggande teknisk förståelse för funktions- och designspecifikationer och systemkonfigurering samt ett stort intresse för systemlösningar
  • Erfarenhet av att arbeta med labdatasystem inom laboratorier är starkt meriterande
  • Goda kunskaper i engelska och svenska , då språken talas internt och externt med kunder
Som teamledare har du en viktig funktion för att leda teamets goda resultat och leverans mot Software Points kunder framåt. Du tar stort ansvar för teamets välmående och utveckling, är lyhörd, empatisk och kommunikativ och trivs i en roll där du får agera stöd och coacha andra. Du har lätt för att planera, prioritera och skapa struktur och tydlighet för teamet. Som projektledare är du lösningsorienterad och flexibel med en hög känsla för kvalitet.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Lund
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: biobank, LIMS, teamlead, IT, labdatasystem, databas, projektledning, projektledare, produktägare, product owner, teamledare, project management, drift,
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!