Processingenjör till EkoBalans

Processingenjör till EkoBalans

Motiveras du av att vara en del av ett snabbväxande företag inom framtidsbranschen som gör skillnad på både närmiljön som samhället i stort? Vill du arbeta med projektering samt utveckla och finna lösningar till företaget befintliga processer? Har du en analytisk förmåga och gillar att bidra med nya idéer? Sök redan idag till rollen som processingenjör hos EkoBalans för att vara med på deras fortsatta resa mot ett slutet kretslopp!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos EkoBalans.

Om företagetEkoBalans startade år 2008 med en ambition att omvandla samhällets flöden till viktiga resurser. Företaget utvecklar processer för att skilja näringsämnena från problemsubstanserna i restflödet från biogasproduktion, avloppsreningsverk, livsmedelsindustrin och lantbruk för att sluta kretsloppet. Genom sina processer tar de tillvara på kväve och fosfor för att sammanställa koncentrerade och nischade gödselmedel, klassade som kretsloppsgödselprodukter. Idag levererar och driver EkoBalans sådana anläggningar, men tillhandahåller även hela koncept som omfattar allt från förstudier och pilotskaleanläggningar till förädling och marknadssättning av produkter. På sikt har företaget även som målsättning att integrera återvinningen i avloppsreningsverkens processer och göra det möjligt att rena avloppsvatten och samtidigt ta till vara värdefulla växtnäringsämnen.

EkoBalans befinner sig i en etableringsfas med en stabil ägarstruktur i grunden. EkoBalans har redan tilldelats ett antal utmärkelser. De har varit med listan över topp 25 Nordic Cleantech Startups såvål som på senare år erhållit Region Skånes miljöpris samt är omnämnda av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien som ett framtidsföretag.

Läs vidare om EkoBalans processer och framtidsvision på deras hemsida; https://ekobalans.se/

ArbetsuppgifterEkoBalans befinner sig i en spännande fas med tydliga planer för en kraftig tillväxt vilket även bidrar till att arbetsuppgifterna är varierande. Tillsammans med VD:n och projektledaren sätter ni ramar för vad som förväntas i din roll, utifrån dessa ramar förväntas du själv planerar och organiserar arbetsuppgifterna.

I rollen som processingenjör ansvarar du främst för att planera och projektera Ekobalans framtida och pågående projekt. Du har dels kontakt med kunder och leverantörer där du ansvarar för att tillsammans med intressenterna fastställa kravspecifikationen och klargöra förväntningar på varandra. Du ansvara även för att sammanställa riskanalyser relaterade till projekten där du till exempel analysera risker relaterade till driften, maskintekniken, logistiken och det kemiska. Därtill fastställer du tidsplaner, undersöker tillgängliga leverantörer på marknaden och bistår med hjälp till projektledaren under projektets process. En stor del av ditt arbete involverar att dokumentera de möten och händelser som sker i projektet för att alla ska kunna ta del av hur processen fortlöper.

Du befinner dig främst på EkoBalans kontor i Lund men förväntas även befinna dig på plats hos de pågående projekten ett par dagar i veckan beroende på i vilken fas projektet befinner sig i.
  • Planera och projektera framtida och pågående projekt
  • Styra kontakten med externa intressenter
  • Sammanställa riskanalyser
  • Delta vid installation av anläggningarna
Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper
  • Avslutad eftergymnasial utbildning inom områdena process-, energi-, kemiingenjör eller motsvarande
  • Arbetslivserfarenhet av att arbeta inom våta flöden inom till exempel processindustrin, avloppsreningsverk, biogasanläggning eller livsmedelsindustrin
  • Tekniskt intresse är ett krav
  • B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav
  • Erfarenhet av byggprocessen där du har haft samarbete med externa leverantörer och strukturerade arbetsflöden är meriterande
  • Förståelse för programmering är meriterande
För att trivas i denna roll tror vi att du tycker om att arbeta självständigt i en roll där du utifrån de givna ramarna tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter, utförandet av dessa och säkerställer att alla blir slutförda i tid. Du ser även till gruppens och verksamhetens bästa, där du gärna ställer upp för att stötta dina kollegor vid behov. Därtill räds du inte problem som ännu inte har ett givet svar av organisationen, du motiveras därför av att fördjupa dig i problem och finna en lösning som hjälper organisationen i sitt arbete framåt. Du bidrar med idéer och nya perspektiv och har ett intresse för att lära dig nya saker och att testa på nya tillvägagångssätt. Avslutningsvis har du en förmåga att omsätta det du finner i dina analyser till konkret handling.

Övrig information
Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Lund
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Processingenjör, utvecklingsingenjör, EkoBalans, startup, miljöteknikbolag, kretslopp, växtnäring, återvinning, miljö, avloppsreningsverk. Biogasanläggningar, lantbruk, livsmedelsindustrin, energiingenjör, kemiingenjör,
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!