Mekanikkonstruktör inom medicinteknik

Mekanikkonstruktör inom medicinteknik

Har du ett stort intresse för mekanik/medicinteknik och motiveras av att arbeta i en innovativ organisation med visionen att rädda liv!

Om tjänstenDen här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Syntach AB.

Om företagetSyntach AB är ett innovationsdrivet företag baserat i Lund. Företaget startades år 2012 för att utifrån en idé skapa en helt ny produkttyp för behandling av patienter med kronisk hjärtsvikt, vilket är en snabb växande patientgrupp. Eftersom ett stort antal av hjärtsviktspatienterna även lider av mitralis-insufficiens (läckande mitralisklaff) utvecklar företaget även en minimalinvasiv produkt som korrigerar detta och kan användas antingen i kombination med huvudprodukten eller ensamt. Syntach är en liten organisation där du kommer vara del av ett kreativt och flexibelt team med högt till tak.

ArbetsuppgifterI rollen som mekanikkonstruktör arbetar du med mekanisk utveckling och konstruktion av Syntachs unika hjärtimplantat framför allt med rörlig finmekanik och dess inkapslingar. Konstruktionsarbetet sker i 3D CAD och innebär både självständigt arbete och teamarbete. Till dina uppgifter hör även att bistå med expertis gällande uppköp av konsulttjänster samt att delta i utvärderandet av lämplig tillverkare av mekaniska komponenter. Rollen uppmanar till innovativa idéer och kreativitet, men det behöver alltid finnas en genomgående struktur och dokumentation.

Formella krav
  • Civil-/högskoleingenjör maskinteknik eller motsvarande.
  • Erfarenhet från utveckling av mekaniska detaljer
  • Mycket goda kunskaper inom Solid Works eller motsvarande 3D CAD program.
  • Kunskaper om /erfarenhet av utveckling av medicintekniska produkter helst AIMD
  • Kunskap om elektronik och mjukvara i samarbetet med mekanik är meriterande
  • Engelska flytande i tal och skrift
Vi tror att du som söker har ett stort intresse för medicinteknik och finmekanik och söker en plats där du får möjlighet att utveckla och utmana dina kunskaper. Du motiveras av att arbeta tillsammans med kompetenta kollegor och delar gärna med dig av dina tankar, såväl som tar del av andras idéer. Du har en förmåga att se lösningar i de problem du ställs inför och funderar gärna kring hur du kan utveckla och förbättra arbetssätt. Din vilja att utvecklas inom området gör att du kan driva dina uppgifter själv, samtidigt som du uppskattar kontakten med kollegor. Då du arbetar i ett litet team hjälps alla åt med allt vilket kräver ett prestigelöst förhållningssätt.

Övrig information
Start: Enligt överenskommelse
Plats: Lund
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: Ingenjör, medicinteknik, mekanik, finmekanik, teknik, heltid, Lund
Mer info
Område Lund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!